El fum s'eleva d'un incendi forestal a l'illa de Corfú, a Grècia (Julia Dzhyzhevska/Reuters)

Els incendis desborden Grècia: les evacuacions a Corfú i Eubea se sumen a les de Rodes

Milers de persones evacuades per desenes de focs simultanis enmig d'una onada de calor extrem

RedaccióActualitzat

Almenys 18 localitats de l'illa de Corfú i 7 més de l'illa d'Eubea, a Grècia, han estat evacuades aquesta passada matinada davant l'amenaça dels grans incendis que estan afectant diversos punts del país des de fa una setmana.

De fet, les flames ja van provocar aquest passat cap de setmana l'evacuació de més de 30.000 persones a l'illa de Rodes. Aquí, el foc s'ha revifat en les últimes hores i ara amenaça el poble d'Asklípio, al sud de l'illa.

Turistes refugiats en un pavelló esportiu després de ser evacuats pel gran incendi forestal a l'illa de Rodes (Fedja Grulovic/Reuters)

A Rodes hi estan treballant actualment uns 270 bombers, amb 55 vehicles, 4 avions i 3 helicòpters cisterna. Però la simultaneïtat d'incendis arreu del país i la presència de nombrosos turistes --habituals en aquesta època de l'any-- estan complicant les tasques d'extinció i també les d'evacuació.

I és que el foc ha cremat milers d'hectàrees de bosc verge i animals, així com habitatges i alguns hotels de l'illa. Almenys tres focus d'aquests incendis continuen, a hores d'ara, fora de control.

Un hidroavió dels bombers de Grècia, a l'illa de Rodes (Reuters/Nicolas Economou)

Mentrestant, a l'illa de Corfú, al mar Jònic, s'han evacuat 18 localitats a causa del gran foc que amenaça l'illa des d'aquest diumenge. Són gairebé 2.500 persones que han estat obligades a marxar per precaució. Aquí, uns 60 bombers, amb 21 vehicles, 2 helicòpters i 2 avions cisterna lluiten contra les flames per mirar de contenir el foc.

L'incendi forestal, plenament actiu al nord de l'illa de Corfú (EFE/EPA/Stamatis Katapodis)

I a l'illa d'Eubea, al nord-est d'Atenes, un altre gran incendi es troba fora de control al voltant de la població costanera de Caristo. Fins al moment, s'han evacuat 7 pobles del sud de l'illa, enmig de forts vents que compliquen les tasques.

Més d'un centenar de bombers lluiten també contra un quart incendi a la península del Peloponès, a prop del poble d'Egio, que va obligar a evacuar, aquest diumenge, zones properes, a més de tallar el trànsit a diverses carreteres locals.


Onada de calor extrem

Grècia és sovint afectada per incendis forestals durant els mesos d'estiu, però el canvi climàtic ha provocat onades de calor més extremes al sud d'Europa.

En aquests moments, el país helvètic viu una onada de calor extrem que ha fet enfilar els termòmetres fins als 46,4ºC a la ciutat de Gítion, al Peloponès, en el que és la temperatura més alta mai registrada al país.

 

ARXIVAT A:
IncendisCrisi climàticaGrècia
Anar al contingut