El míssil dels houthis ha impactat en una zona despoblada i no ha causat ferits
El míssil dels houthis ha impactat en una zona despoblada i no ha causat ferits (Reuters/Ronen Zvulun)

Els houthis del Iemen disparen un míssil balístic contra Israel

Segons l'exèrcit israelià, el míssil de llarg abast ha impactat en una zona despoblada i no ha causat ferits

RedaccióActualitzat

Atac dels rebels houthis del Iemen a Israel. Per primer cop, han aconseguit enviar un projectil al centre del país. Segons l'exèrcit israelià, el míssil de llarg abast ha impactat en una zona despoblada i no ha causat ferits, tot i que les sirenes, que han sonat a primera hora a Tel-Aviv i al centre d'Israel, han fet que els ciutadans corressin a buscar refugi.

Els houthis han reivindicat l'atac. En un comunicat, afirmen que un "míssil balístic supersònic" ha aconseguit arribar "amb èxit" a un lloc militar a Tel-Aviv perquè, segons els rebels xiïtes, les defenses israelianes no han aconseguit interceptar-lo.

El projectil ha arribat a Israel després de recórrer una distància de 2.040 quilòmetres en 11 minuts i 30 segons. Ha caigut a prop de Tel-Aviv i de l'aeroport de Ben Gurion.

A l'arribada del míssil s'han sentit fortes explosions, que, segons diu Israel, provenien dels interceptors de projectils, i s'ha aixecat una columna de fum.

Arran de la guerra a Gaza, els rebels houthis proiranians han reivindicat al llarg dels darrers mesos el llançament de drons i projectils en territori israelià en solidaritat amb els palestins.

No és l'únic atac que rep el país, perquè des del Líban també s'han llançat alguns projectils que no han causat danys.

Amenaça d'Israel

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha contestat l'atac amb una amenaça velada. Ha recomanat als houthis que visitin el port de Hodeida, a la costa del Iemen, bombardejat al juliol per l'exèrcit israelià.

"Haurien de saber, arribats a aquest punt, que prenem represàlies contundents contra els que intenten fer-nos mal. Els que necessitin un recordatori estan convidats a visitar el port de Hodeida."

Aquest port també ha estat atacat pels Estats Units i el Regne Unit des del gener en la missió per aturar l'assetjament houthi als vaixells mercants que creuen el mar Roig.

Atac amb dron fa dos mesos

El 19 de juliol, un dron disparat i reivindicat pels houthis va causar un mort i un ferit a Tel-Aviv.

L'aparell va impactar contra un edifici i va aconseguir burlar els sistemes de seguretat. L'explosió es va produir sense que sonessin les alarmes antiaèries. Segons Israel, el tipus de dron utilitzat va fer que no el poguessin detectar.

Un vaixell amb bandera grega incendiat pels atacs houthis al mar Roig
Un vaixell amb bandera grega incendiat pels atacs houthis al mar Roig (Reuters/Eunavfor Aspides)

Des de l'inici de la guerra de Gaza, els houthis han atacat desenes de vaixells mercants als mars Roig i Aràbic per exercir pressió econòmica contra Israel.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Israel
Anar al contingut