Els grups del govern municipal de Tortosa, Movem-PSC i ERC, demanen la dimissió del regidor de Junts Domingo Tomàs

ACN Tortosa - Els grups que formen el grup municipal de Tortosa, Movem-PSC i ERC, han emès un comunicat reclamant la dimissió del regidor del grup de Junts a l'oposició, Domingo Tomàs, arran dels fets que van tenir lloc diumenge a la nit durant l'acte final de la Festa del Renaixement. "Condemnem rotundament i expressem la perplexitat pel paper indigne del regidor", que va ser denunciat per una suposada agressió física a un home de 75 anys, membre d'un dels grups que diumenge a la nit havia d'actuar també a la plaça de l'Absis. "És intolerable per a un càrrec electe", argumenten. Recorden també que Tomàs va dirigir i va ser regidor responsable d'aquesta festa.

Movem-PSC i ERC han reprovat també "la intervenció" de Tomàs durant l'acte. Li retreuen que va dirigir-se públicament als assistents "realitzant un míting i sense respectar les indicacions de l'organització", així com "impedint l'actuació de diferents grups locals". "Lamentem que Junts per Tortosa instrumetalitzi i polititzi un grup de cultura popular de la ciutat", han afegit.

Els grups del govern municipal han volgut també donar el seu suport "a totes les entitats, companyies i grups de la festa del Renaixement". "Especialment, volem mostrar el nostre suport i escalf als grups que no van poder actuar diumenge a la nit a l'Absis: ball de cavallets al so de Gaiters de l'Aguilot, Va de Vent, l'Orde de l'Atxa, i Camí a la Cort, Lei Joglars Ebre i Abanderats de San Sepolcro.

Aquest dimarts, les quatre primeres entitats anteriors van emetre un comunicat rebutjant l'actuació de Tomàs pel que consideren "menyspreu" i "abús" que van patir per part dels Abanderats, dels quals forma part Tomàs, allargant la seva actuació més enllà del pactat i impedint la seva.

"La festa del Renaixement és una festa on tothom té cabuda. Seguirem treballant per una festa amb rigor històric, qualitat, pluralitat, inclusivitat i sostenibilitat", han tancat.

Anar al contingut