Un avió F-22 com el que ha abatut l'objecte volador a Alaska

Els EUA abaten un objecte que volava sobre Alaska sis dies després del globus xinès

L'objecte no identificat, de la mida d'un cotxe petit, volava a una altura d'uns 40.000 peus, uns 12.000 metres.
Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha ordenat abatre un objecte volador no tripulat a gran altitud que sobrevolava el cel d'Alaska, sobirania dels Estats Units. Volava a una altura d'uns 40.000 peus, uns 12.000 metres.

En una roda de premsa en què han donat pocs detalls, el Departament de Defensa ha explicat que l'objecte posava en perill el trànsit aeri comercial i que es tractava d'un objecte petit, de la mida d'un cotxe.

Un caça nord-americà F-22 ha executat la missió llançant-hi un míssil perquè, segons el Pentàgon, l'objecte representava una amenaça per a l'aviació civil.

Segons Washington se'n desconeix l'origen, però és un objecte diferent del globus xinès abatut el cap de setmana passat als Estats Units.

El globus va ser abatut també per un caça emprant el mateix tipus de míssil, un Sidewinder, que tenen als seus arsenals tots els països de l'OTAN.

Ara fa una setmana de la crisi diplomàtica entre la Xina i els Estats Units per la presència d'un globus presumptament espia que va sobrevolar tots els Estats Units. 

ARXIVAT A:
Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut