Els Diables del Clot rebutgen participar en el correfoc de la Mercè: "Ja no ens identifica"

La colla ha publicat un comunicat en què culpabilitza l'administració i les mateixes colles de diables d'haver permès que l'acte hagi "perdut tota identitat"

RedaccióActualitzat

Els Diables del Clot, una de les colles deganes de la festa de la pólvora a Barcelona, ha anunciat aquest divendres que no participarà en el Correfoc de la Mercè d'enguany, programat per aquest dissabte.

En un comunicat publicat a X, la colla ha lamentat que l'acte, que havia estat "de referència als Països Catalans" i un "espai de trobada del col·lectiu", "ha perdut tota identitat".

D'una banda, els diables en responsabilitzen l'Ajuntament de Barcelona "sigui del color que sigui". L'acusen de fer i desfer amb un criteri "estretament vinculat a la massificació del turisme i la gentrificació de la ciutat".

Segons els Diables del Clot, l'Ajuntament "no dona al correfoc la importància que es mereix".

Missatge a les colles

Però el comunicat és encara més dur amb les mateixes colles de diables de la ciutat. Les culpa, juntament amb l'administració, del "desballestament sistemàtic del col·lectiu".

"No hem estat capaces d'arribar a consensos, ni de fer-nos costat davant de les pressions [---] nosaltres mateixes ens hem apunyalat per l'esquena fins al punt de dividir el col·lectiu."

Tot, després que les festes de Gràcia perdessin el correfoc d'enguany per les desavinences entre les colles de cultura popular del barri.

La decisió dels Diables del Clot de no participar en el Correfoc de la Mercè "potser no és definitiva de cara als propers anys". Esperen incentivar un canvi, "recuperar la dignitat cultural que es mereix aquest acte".

Aquest 2024, però, no encendran les metxes: "Ja no creiem en aquest acte com una cosa per defensar i participar-hi. Ja no ens identifica."

 

 

ARXIVAT A:
Cultura popularLa Mercè
Anar al contingut