Un cep amb raïm enmig d'un camp de cereals a l'Alta Segarra

Els costos de producció del quilo de raïm per elaborar cava ascendeixen a 0,62 i 0,67 euros aquesta verema

ACN Vilafranca del Penedès - Els costos de producció del quilo de raïm s'han disparat un 26% per aquesta propera verema, segons l'estudi presentat aquest dimarts pel Departament d'Acció Climàtica a la Taula de cogestió del Cava. Així, la Generalitat xifra que el preu per cobrir despeses oscil·la entre els 0,62 i els 0,67 euros, en funció de la varietat. Uns imports que el conseller David Mascort ha recordat que són d'obligat compliment com a preu mínim que els cellers han de pagar als pagesos. És el segon any que el Departament encarrega aquest estudi per a les tres varietats més utilitzades per elaborar cava - xarel·lo, macabeu i parellada-, el qual elabora en base a les dades recollides al Penedès, la Conca de Barberà i Tarragona.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut