Coloms a la teulada de la biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer (CCMA)

Els coloms deixen sense aire condicionat la biblioteca municipal de Balaguer

Els excrements dels ocells han obturat els conductes de l'aire, que no es pot posar en marxa fins que no acabi la neteja encarregada a una empresa especialitzada

La brutícia que generen els coloms ha provocat un problema a la biblioteca municipal de Balaguer, que aquest estiu encara no ha pogut posar en marxa l'aire condicionat.

Els usuaris i treballadors de la biblioteca Margarida de Montferrat combaten com poden la calor perquè l'aire no funciona per culpa dels excrements que s'acumulen a la terrassa, on hi ha els climatitzadors, i que han obturat els conductes del sistema. També s'hi han trobat ocells morts. En aquestes condicions, l'aire no es pot connectar, per salubritat.

Les conduccions de l'aire condicionat brutes pels excrements dels coloms (CCMA)

"Tampoc pots obrir les finestres perquè fa pudor", es queixa una estudiant que va a la biblioteca per buscar més frescor que a casa.

Les biblioteques es consideren refugis climàtics, com recorda el regidor d'Urbanisme de la Paeria, Guifré Ricart, que assenyala que "la setmana passada es va arribar als 35 graus i es necessita posar en marxa l'aire per tenir la temperatura adequada".

La biblioteca de Balaguer en una imatge d'arxiu (Paeria de Balaguer)

L'Ajuntament de la capital de la Noguera ja ha anunciat un pla per controlar la plaga de coloms i també de rates a la ciutat, mentre operaris d'una empresa especialitzada han netejat les màquines i la porqueria acumulada a la part superior de l'immoble on hi ha la biblioteca.

La previsió és que la climatització torni a funcionar en qüestió d'hores, després d'aquesta neteja a fons.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut