Els CDR es planten a la porta del MNAC per la visita del rei al sopar del Mobile

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns arrenca el Mobile World Congress i, com cada any, diumenge al vespre es fa un sopar oficial amb totes les institucions catalanes i espanyoles. Un cop més, el rei Felip VI serà present a la vetllada i els CDR ha organitzat actes de protesta a la muntanya de Montjuïc.

Enguanya, el sopar es fa a Museu Nacional d'Art de Catalunya. Membres dels Comitès de Defensa de la República s'han concentrat a les portes del MNAC des del migdia, sota una forta vigilància policial, que va augmentant a mesura que passen les hores.


A les tres de la tarda, els CDR han suspès l'acció, però anuncien més mobilitzacions de cara a la tarda:

 



 

 

Està previst que cap a les vuit del vespre comenci el sopar amb la presència del rei Felip, els presidents de la Generalitat i el Parlament, Quim Torra i Roger Torrent, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Com ja va passar en l'edició anterior, les autoritats del país han anunciat que no participaran en la recepció del rei, el conegut com a besamans.

L'any passat, el sopar del Mobile es va fer al Palau de la Música, encara en l'apliació de l'article 155. Llavors es va blindar el centre de Barcelona, però no es va poder evitar les protestes contra la presència del monarca, cinc mesos després de l'1 d'octubre.

ARXIVAT A:
CDRMonarquiaMobile World CongressProcés català
Anar al contingut