Els Castellers de Vilafranca planten quatre gamma extra a l'Arboç a cinc dies per Sant Fèlix

Els verds s'han tornat a trobar a plaça amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona

Núria Balaguer IbeasActualitzat

Segon assalt del cap de setmana previ a Sant Fèlix amb doble cita, a l'Arboç i a Igualada.

A l'Arboç, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona s'han tornat a trobar a plaça després de l'espectacular diada de dissabte al Catllar, acompanyats de la colla local, els Minyons de l'Arboç.

Mentrestant, la Colla Joves Xiquets de Valls ha fet l'última actuació abans de la cita a Vilafranca a la festa Major d'Igualada, acompanyada dels Xiquets de Reus i dels amfitrions, els Moixiganguers d'Igualada.
 

Els verds repeteixen la millor actuació de la temporada

Els Castellers de Vilafranca han obert plaça demostrant que, de gammes extra, no els en falten a la cartera. Després de la torre de 9, el 5 de 9 i el pilar de 8 d'ahir al Catllar, han sortit de 4 de 9 amb folre i agulla que, tot i alguna petita remenada, han descarregat amb autoritat.

A segona ronda han continuat la demostració de força, plantat a l'Arboç, per quarta vegada, el 3 de 10 amb folre i manilles, demostrant que dominen l'estructura a la perfecció. Però no s'han quedat aquí. A la tercera ronda han volgut treure's el mal sabor de boca de la caiguda del 5 de 9 amb folre d'ahir al Catllar, i aquest cop no han fallat i han descarregat la supercatedral. I per reblar l'actuació, han finalitzat amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

Quatre gamma extra, i tots descarregats, que deixa a la colla amb la moral pels núvols de cara a Sant Fèlix. 

El 5 de 9 amb folre dels Castellers de Vilafranca que avui sí que han pogut descarregar (ACN/Ariadna Escoda)

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha començat la diada assegurant la primera ronda amb un 3 de 9 amb folre, amb la incògnita de si divendres el veurem amb un pis més a Vilafranca. Però la Vella no ha volgut fer una actuació de mínims a l'Arboç, i a segona ronda han anunciat el 2 de 8 sense folre, que enguany encara no havien dut a plaça. El castell ha pujat molt bé, però un cop feta l'aleta el castell s'ha complicat molt i s'ha trencat quan sortia l'acotxador.

A tercera ronda han descarregat el 4 de 9 amb folre i a la ronda de pilars han optat pel pilar de 7 amb folre, que també han descarregat.

La Colla Vella carrega el 2 de 8 sense folre (ACN/Ariadna Escoda)

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha repetit castell d'inici i, com ahir, han començat pel 3 de 9 amb folre, descarregat sense problemes. En segona ronda han apostat pel 4 de 9 amb folre, que no ha pujat amb bones mides i els ha quedat en intent desmuntat.

Els de la camisa lila han decidit aparcar el 4 i en tercera ronda han descarregat el 4 de 8 amb l'agulla.

Com a tercer castell han baixat un pis a la torre de 9 que van plantar al Catllar i han descarregat el 2 de 8 amb folre. Però la Jove no ha volgut sortir de l'Arboç sense cap gamma extra a la butxaca, i en ronda de pilars han tornat a descarregar, com ja van fer ahir, el pilar de 8 amb folre i manilles.

La Jove de Tarragona descarrega el pilar de 8 amb folre i manilles per segon cop el cap de setmana (ACN/Ariadna Escoda)

Per la seva banda, els Minyons de l'Arboç han començat la seva diada amb el 3 de 7, que els ha quedat en intent desmuntat, però que han pogut descarregar en tercera ronda. Han completat l'actuació amb el 2 de 6 i el 4 de 6 amb el pilar.

Després d'un intent desmuntat, els Minyons de l'Arboç han descarregat el 3 de 7 a tercera ronda (ACN/Ariadna Escoda)


Eufòria dels Moixiganguers a la seva festa major

La Colla Joves Xiquets de Valls ha arribat a Igualada amb ganes de grans castells. En primera ronda han optat pel 3 de 9 amb folre, que han descarregat tot i que després de l'aleta han hagut de posar-li una mica de treball.

A segona ronda s'han proposat el primer gamma extra de la jornada, el 2 de 9 amb folre i manilles, però mentre es col·locava l'acotxador ha dubtat una mica i el castell s'ha acabat trencant per dalt. Amb la caiguda han canviat de castell i han optat pel 4 de 9 amb folre, que han descarregat amb una mica de treball.

Descartat el 2 de 9, han anat a assegurar amb el 2 de 8 amb folre, que han descarregat sota la pluja. Un fet que ha obligat a acabar la diada i ha deixat als de la camisa vermella sense opció de provar el pilar de 8 amb folre i manilles.

La Joves descarrega el 3 de 9 amb folre a Igualada

Els Moixiganguers d'Igualada arribaven a la seva festa major amb l'objectiu de recuperar el 3 de 9 amb folre, que l'any passat se'ls va quedar en intent. Ho han fet obrint plaça i en primera ronda. Un castell que, tot i que s'ha hagut de treballar a la descarregada, han pogut completar per primer cop a la plaça de l'Ajuntament.

En segona ronda han descarregat el 5 de 8 i a la tercera el 4 de 8 amb l'agulla, signant així la millor actuació de la seva història.

Els Moixiganguers descarreguen per primer cop a la plaça de l'Ajuntament el 3 de 9 amb folre

Els Xiquets de Reus han començat la seva actuació descarregant un molt bon 4 de 8, acompanyat del 2 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla.

Els Xiquets de Reus han descarregat el 4 de 8 com a millor castell
ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut