Una membre de les Girl Scouts durant una cerimònia a Los Angeles (Reuters)
Les Girl Scouts, fundades el 1912, s'han reivindicat després de conèixer la decisió de l'organització masculina (Reuters)

Els Boy Scouts treuen el "boy" del nom d'un programa per integrar les noies

Les Girl Scouts nord-americanes denuncien intrusisme i els demanen que abordin qüestions clau com els "continus casos d'abusos sexuals"

RedaccióActualitzat

Els Boy Scouts nord-americans fan un pas més per integrar el sexe femení en l'organització. Després de més de 100 anys d'història, no ha estat fins aquest 2018 que han començat a acceptar nenes en el seu programa més popular, el de 7 a 10 anys, i ara, han anunciat un canvi de nom en el programa destinat a adolescents.

Hi suprimirà la paraula "boy" per passar a anomenar-se Scouts BSA a partir del febrer de l'any que ve. Un canvi històric per a l'associació que, malgrat tot, mantindrà el "boy" en el seu nom. El cap dels Scouts d'Amèrica, Michael Surbaugh, ha assegurat que es troben en una "nova era".

"Ara que entrem en una nova era per a la nostra organització, és important que tota la joventut es vegi reflectida en els Scouts de totes les formes possibles."

 

A banda del canvi de nom, la nova campanya de reclutament anirà també dirigida a nenes. Fins fa poc, aquestes només podien participar en seccions menors, que no els permetien accedir al nivell més alt de l'organització, la menció d'Eagle Scout.

 

Així, doncs, el 2019, les noies ja podran accedir als Scouts BSA, coincidint amb el canvi de nomenclatura i, per tant, optar també a Eagle Scout, com els nois.

Una representant de les Girl Scouts dels Estats Units va acusar l'agost passat l'organització masculina de fer una "campanya encoberta" per atraure nenes, per compensar el descens d'afiliats. Després de l'anunci que passarien a acceptar-les en el programa estrella, van remarcar, a més, que eren elles les "expertes en nenes".

De fet, la decisió va agafar per sorpresa molta gent, com el fill del president nord-americà, Donald Trump Junior, que va recordar que ja hi ha una organització femenina.

 

 

Les Girls Scouts denuncien intrusisme i abusos sexuals

Segons alguns mitjans nord-americans com "The New York Post" o ABC News, les Girl Scouts han tornat a criticar aquesta decisió com un nou intent de reflotar el nombre de socis per part dels seus homòlegs masculins, que no aborden qüestions clau com els "continus casos d'abusos sexuals". A l'ABC News han dit:

"En comptes d'abordar qüestions sistèmiques de l'organització com els continus casos d'abusos sexuals o la mala administració financera, BSA vol accelerar la seva situació d'afiliació reclutant nenes."

També es qüestionen per què han decidit impulsar les inscripcions de les nenes en comptes de les dels nens llatins, negres o afroamericans, que -diuen- han estat sempre poc representats en l'organització masculina.

Els Boys Scouts, però, mantenen que han pres aquesta nova decisió arran de les peticions que durant molts anys han rebut de "les famílies i les nenes".

L'any 2017 van prendre una altra decisió històrica en aixecar el veto a l'ingrés de nens transsexuals. Els Boy Scouts of America compten amb 2,3 milions de nens i joves de 7 a 21 anys, així com un milió de voluntaris als EUA.

ARXIVAT A:
Feminisme
Anar al contingut