Un gran incendi al centre de Portugal ha cremat més de 8.500 hectàrees

Els bombers han aconseguit controlar quatre dels incendis que van començar aquest dissabte al districte de Castelo Branco

RedaccióActualitzat

Continua la lluita contra el foc a Portugal. Al migdia d'aquest diumenge, els bombers havien aconseguit controlar quatre dels incendis que van començar dissabte al districte de Castelo Branco, al centre del país.

Encara continua actiu, però, el més gran, que ja ha cremat més de 8.500 hectàrees als municipis de Vila de Rei i de Macao d'aquest districte.


Aquest foc, que té un perímetre d'uns 50 quilòmetres, l'estan intentant sufocar uns 800 bombers amb 14 vehicles aeris i uns 250 de terrestres. De moment hi ha 11 pobles afectats.

A hores d'ara hi ha una vintena de ferits, 8 dels quals són bombers. Només un d'ells, un civil, està en estat greu per cremades, i l'han portat a un hospital de Lisboa.


Malgrat que s'ha aconseguit controlar el 85% de la superfície d'aquest incendi, els bombers estan convençuts que les pròximes ghores encara seran dures, perquè s'hi esperen les temperatures molt altes.


La tarda de dissabte

Els focs, que podrien ser intencionats, van començar dissabte a primera hora de la tarda i els vents violents els van fer créixer molt de pressa:

 

 

 

Aquest dissabte ha calgut desallotjar 60 persones d'un poble i una platja fluvial, i les flames han provocat pànic en molts pobles.

Les autoritats locals s'han queixat que els mitjans de què disposen els bombers són insuficients.


Protecció Civil del país ja va alertar dijous que la pujada de temperatures i la baixada de la humitat de l'aire feia preveure que el risc d'incendis seria molt alt durant el cap de setmana:

 


Portugal es veu castigada des de fa dècades per grans incendis forestals. El 2017 va ser especialment greu: van morir 114 persones entre el juny i l'octubre en dues grans onades d'incendis.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut