Paul McCartney i Ringo Starr
Paul McCartney i Ringo Starr han completat la cançó (Reuters/Mario Anzuoni)

Els Beatles tornen al número 1 del Regne Unit 60 anys després

"Now and then", una cançó completada amb ajuda de la intel·ligència artificial, arriba al número 1 i situa els Beatles com la banda de més edat que aconsegueix aquesta fita

"Now and then", l'última cançó dels Beatles, produïda amb l'ajuda de la intel·ligència artificial, s'ha situat al número 1 a la llista oficial d'èxits del Regne Unit nou dies després del seu llançament.

Això passa 60 anys després que la banda liderés per primer cop aquest rànquing, amb la cançó "From me to you", el maig del 1963, i els converteix en el grup de més edat a situar-se al top d'aquesta llista

La UK Official Charts Company subratlla que, amb aquesta fita, els Beatles superen l'últim rècord, assolit per Elvis Presley. Entre el seu primer senzill, "All shook up" (1957), i l'últim, una reedició d'"It's now or never" (2005), van passar 47 anys i 6 mesos.

A més, la banda de Liverpool marca la distància més gran, de 54 anys, entre el seu últim número 1 --que va obtenir amb la cançó "The ballad of John and Yoko", el 1969-- i l'actual. Això bat els 44 anys de Kate Bush entre "Wuthering heights" (1978) i "Running up that hill" (2022), segons Official Charts.
  
I encara més fites que demostren l'èxit de "Now and then": és també el senzill més venut de l'any fins ara, amb 48.600 vendes físiques i de descàrrega en els primers 7 dies. I el senzill de vinil més venut del segle fins ara, amb 19.400 còpies, diu l'organització en un comunicat. 

Pel que fa a les reproduccions en streaming, el tema n'ha acumulat 5 milions en només una setmana. Això el converteix en la cançó dels Beatles més escoltada en una setmana.

"És al·lucinant. M'ha deixat bocabadat. És un moment molt emotiu per a mi. M'encanta!", ha declarat Paul McCartney, per tot plegat. Han estat ell i Ringo Starr els que han completat una cançó que té l'origen en un casset casolà que va gravar John Lennon als anys setanta

Era un tema incomplet que s'ha pogut acabar amb la intel·ligència artificial, que ha permès separar la veu de Lennon de la del piano que tocava. Amb aquesta base i una antiga gravació de guitarra de George Harrison, s'ha fet la mescla que sona així:


En total, el grup de Liverpool, que es va separar l'abril del 1970, ha situat 18 de les seves cançons al primer lloc de les llistes, des de "From me to you" el 1963.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut