Els acusats pel crim de la Guàrdia Urbana no tenen cap trastorn mental, segons els pèrits

Els pèrits de la defensa de l'acusada creuen que Peral podria haver actuat amb por, però la resta pensen que hauria exagerat
Actualitzat
TEMA:
Judicial

En el judici per l'anomenat crim de la Guàrdia Urbana, els pèrits psicològics han declarat aquest dimarts que els dos acusats no tenen cap problema de salut mental.

Després d'entrevistes personals i testos de personalitat, els experts han conclòs que ni Rosa Peral ni Albert López tenen trastorns de personalitat ni problemes mentals que alterin el seu comportament.

 

Sobre López, els pèrits consideren que no té "cap tipus d'alteració psíquica que pugui afectar la capacitat de saber el que fa i voler fer el que fa":

"Estem davant d'un subjecte sense cap trastorn de personalitat i, a l'hora de poder definir trets característics, ens apareix com a histriònic compulsiu i narcisista, que per la configuració del perfil reforça la idea que no hi ha patologia i que és una persona que no tindria cap disfuncionalitat"

 

L'acusat Albert López, durant la sessió d'aquest dimarts del judici pel crim de la Guàrdia Urbana (ACN / Jordi Pujolar)

 

Divisió d'opinions entre els pèrits sobre Peral

En el cas de Peral, apunten que els paràmetres estan dins de la "normalitat", tot i que té "necessitat d'aprovació social, control de les seves accions i les relacions interpersonals i certa rigidesa".

Segons un informe encarregat per la defensa de l'acusada, Peral podria haver actuat amb por, però la resta de pèrits pensen que podria haver exagerat en aquest sentit.

 

 

Els experts de la defensa han sostingut la versió de l'acusada i han dit que la seva actitud de "lliure albir" durant els dies posteriors al crim era "compatible" amb un estat de "por reverencial" cap a López.

Tant la fiscalia com l'acusació particular han insistit a preguntar als pèrits de la defensa de Peral com podia ser que tingués por de López quan li trucava o li enviava missatges amorosos. Els experts de la defensa s'han mantingut en la seva posició.

 

Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana (ACN / Jordi Pujolar)

 

Pel que fa als pèrits públics, han afirmat que Peral dona una visió "idealitzada" de la víctima i, en canvi, intenta "demonitzar" tant el seu exmarit com l'altre acusat. Tot i això, adverteixen que, a partir dels paràmetres recollits en alguns dels tests fets a l'acusada, podria haver estat "simulant, exagerant o fabulant" davant dels psicòlegs.

Els psiquiatres també han relatat que els dos processats es passen la responsabilitat del crim l'un a l'altra.

La d'aquest dimarts ha estat l'última sessió abans no declarin els dos acusats, que ho faran a partir d'aquest dimecres.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut