Usuaris pujant i baixant d'un tren de Rodalies a l'estació de Viladecans (ACN)

Els abonaments gratuïts de Renfe, ja disponibles amb canvis en el sistema de reserva

La gratuïtat s'aplicarà durant tot l'any 2024, però caldrà renovar l'abonament cada quatre mesos

RedaccióActualitzat

Els abonaments gratuïts de Rodalies Renfe i mitjana distància per viatjar a partir de l'1 de gener del 2024 es poden comprar a partir d'aquest dissabte i seran vàlids per viatjar fins al 30 d'abril, després que el govern espanyol decidís dimecres mantenir les bonificacions al transport públic, vigents des de setembre del 2022.


Quina validesa té l'abonament?

La gratuïtat dels abonaments s'aplicarà durant tot l'any 2024, però caldrà renovar-los cada quatre mesos. Per això, els abonaments de Rodalies i mitjana distància tindran una validesa fins al 30 d'abril.


Quin cost té?

Com en abonaments anteriors, cal pagar una fiança de 10 euros per a cada abonament de Rodalies --que es retorna si s'han fet més de 16 viatges-- i de 20 euros per als regionals.

Com puc obtenir l'abonament?

Per a l'abonament de rodalies o bé de serveis de mitja distància que operin dins de Catalunya només es poden obtenir a les taquilles d'estacions o bé mitjançant les màquines autovenda.

En cas que vulguis obtenir l'abonament per al sistema de rodalies o bé serveis de mitja distància de fora de Catalunya podràs fer-ho a estacions o bé via web.

El primer pas és registrar-se al web de renfe.com o a les aplicacions gratuïtes de Renfe i Renfe Cercanías, disponibles tant per a Android com per a Apple. Si ja estàs registrat, introdueix les teves dades.

Al menú cal triar l'opció "Comprar bitllet", seleccionar l'estació d'origen/destinació habitual i la tarifa "Abonament gratuït per a viatger freqüent".

Un cop introduïdes les dades de l'usuari, es generarà un codi QR o un codi de set dígits que es guarda a la carpeta "Els meus bitllets" i que s'haurà de validar a les taquilles de les estacions o a les màquines d'autovenda per obtenir el títol físic.

 

Reforçats els mecanismes de reserva

Després d'alguns problemes detectats l'any passat amb persones que no han fet un bon ús dels abonaments, Renfe ha reforçat els mecanismes de reserva.

A partir d'ara, els usuaris que no hagin d'utilitzar la plaça reservada amb els abonaments hauran de cancel·lar-la amb un mínim d'una hora d'antelació.

Si, en almenys tres ocasions, no han cancel·lat la plaça amb aquesta antelació, perdran el dret a comprar nous abonaments durant els següents 30 dies.

 

ARXIVAT A:
Transport públicRenfeRodalies
Anar al contingut