El baix nivell de l'aigua de l'Onyar pot fer que molts peixos morin per falta d'oxigen

Electrocutaran els peixos de l'Onyar per traslladar-los al Ter i salvar-los de la sequera

La pesca elèctrica és un mètode que permet atordir els peixos i atrapar-los més fàcilment amb xarxes per després poder-los alliberar en un entorn amb més aigua
Redacció
TEMA:
Sequera

La greu sequera que viu Catalunya ha fet que l'Ajuntament de Girona hagi decidit traslladar els peixos del riu Onyar cap al riu Ter. 

El nivell de l'aigua a l'Onyar al seu pas per Girona és tan baix que posa en perill aquests animals, i l'Ajuntament prendrà una mesura extraordinària: la pesca elèctrica. Consisteix a electrocutar els peixos per estabornir-los perquè sigui més fàcil capturar-los i portar-los al Ter, on hi ha més aigua.

Així s'impediria que els peixos morin asfixiats per la falta d'oxigen. 

Els treballs començaran abans de final de mes i s'allargaran durant la primavera. 

Quim Pou, biòleg i director de l'empresa Sorelló, explica d'aquesta manera el rescat de peixos:

"Preveient anticipadament que es donarà una mortalitat massiva de peixos en el curs baix del riu Onyar, o bé en les pròximes setmanes o bé en els pròxims mesos, s'ha previst dur a terme aquest rescat de peixos. D'aquesta manera, les espècies exòtiques se sacrificaran i les autòctones es traslladaran en millors condicions cap al riu Ter."

 

També al pantà de Sau

A Sau es va fer al mes de març una operació similar de buidatge de peixos arran de la transferència d'aigua al pantà de Susqueda.

Per evitar que aquella operació provoqués una mortaldat massiva dels peixos dins del pantà per falta d'oxigen, fet que contaminaria l'aigua, es va fer una operació per buidar-lo d'aquestes espècies, totes no autòctones, que es van sacrificar.

En aquell cas es van utilitzar diverses tècniques d'extracció: l'encerclament amb xarxes, la pesca elèctrica --únicament en racons i espais molt petits--, la recollida d'espècies en superfície amb vaixells tipus pelicà i la pesca manual en indrets de difícil accés amb la resta de vaixells.

Es calcula que al pantà de Sau hi havia unes 60 tones de peix.

 

ARXIVAT A:
Sequera Biodiversitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut