El violador de Martorell reconeix els fets i renuncia a defensar-se
Un grup de persones ha denunciat el sistema de permisos penitenciaris

El violador de Martorell reconeix els fets i renuncia a defensar-se

L'acusat va segrestar, violar i intentar matar una dona durant un permís penitenciari mentre complia 20 anys de presó per dues agressions semblants

Quim BalaguerActualitzat

Tomás Pardo Caro, l'anomenat "violador de Martorell", ha reconegut aquest dimecres haver violat i intentat matar una dona l'any 2016, mentre gaudia d'un permís penitenciari. Ara s'enfronta a una petició de pena de 70 anys de presó.

En el judici, que s'ha fet a porta tancada a l'Audiència de Barcelona, l'acusat no s'ha volgut defensar però tampoc ha mostrat penediment ni ha demanat perdó a la víctima de la seva brutal agressió.

Malgrat que el violador ha admès els fets, ni la Fiscalia ni l'acusació particular han rebaixat la seva petició de 70 anys de presó. Pardo va segrestar una dona a Igualada i la va portar a Martorell, on la va violar, la va intentar matar i després la va abandonar i amagar en un bosc.

Els fets van passar l'últim dia del tercer permís penitenciari que se li havia concedit. Pardo va ser condemnat el 2004 a més de 20 anys de presó per uns fets semblants del 2002.

La seva advocada, Gemma Monera, entén que l'acusat no hagi volgut allargar procés:

 

"A vegades hi ha persones que assumeixen les coses. I ell no ha volgut defensar-se. Vol que passi tot ja."

 

L'advocat de la víctima ha anunciat que han obert la via contenciosa administrativa perquè si Pardo no pot sigui la Generalitat qui pagui més d'un milió d'euros a la seva clienta, per haver-li donat un permís quan no estava rehabilitat. Mariano Marín diu que la dona té seqüeles importants:

 

"Ella no només està malament, sinó que, tal com han confirmat els metges i els pèrits, la situació va empitjorant."

 

Mentre es feia el judici, un grup de persones s'han aplegat a l'exterior de l'Audiència de Barcelona per denunciar les agressions contra les dones i responsabilitzar el sistema penitenciari per haver-li concedit el permís. Entre els concentrats, hi havia la primera víctima de Tomás Pardo.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclistaJudicial
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut