Ciutat del Vaticà

Troben buides dues tombes del Vaticà on buscaven una noia desapareguda fa 36 anys

Emanuela Orlandi va desaparèixer l'any 1983, quan tenia 15 anys, i anava a classe de música al centre de Roma

RedaccióActualitzat

El misteri de la desaparició, fa 36 anys, a Roma, d'Emanuela Orlandi, una nena de 15 anys, continuarà sense resoldre's. Avui s'han obert dues tombes d'un cementiri del Vaticà, on un anònim havia insinuat que podria haver-hi el cos, però les han trobades buides.

Expectació frustrada aquest matí al Vaticà. La fiscalia de la Santa Seu ha autoritzat experts italians en ADN a obrir dues tombes d'un petit i recòndit cementiri teutònic al darrere de la basílica de Sant Pere. Al migdia s'informava que a les tombes no hi havia cap cadàver.

Què buscaven? Resoldre un dels misteris més intrigants. El mes de març la família d'Emanuela Orlandi, filla d'un funcionari de la Santa Seu desapareguda el 1983 i que no han deixat mai de buscar, va rebre una foto d'una tomba en una carta anònima on deia "Busqui on indica l'àngel".

 

 

A les tombes teòricament hi havia les restes de dues princeses alemanyes mortes al segle XIX, però també han desaparegut. Algú ha buidat recentment les tombes.

Es pretenia resoldre el misteri que el germà i la família de la noia vol aclarir. L'adolescent va desaparèixer quan tenia 15 anys, una tarda quan anava a classe de música al centre de Roma.

 

 

Durant els pontificats de Joan Pau II i Benet XVI, els jutges italians mai van ser autoritzats a investigar dins del Vaticà. Amb el papa Francesc tot va canviar, però sense resultats.

Pietro Orlandi, germà de la noia desapareguda:

"Finalment han entès que és el moment de fer alguna cosa més, aclarir el que saben."

El cas Orlandi ha suscitat diverses teories sobre la implicació de cardenals de la Cúria, la Màfia i fins i tot s'ha vinculat amb l'atemptat a Joan Pau II.

 

 

El testimoni més escandalós és el de l'exorcista del Vaticà Gabriel Amorth, mort fa 3 anys, que va arribar a dir que sabia que la noia havia estat esclava sexual en un prostíbul situat a dins del Vaticà.

De moment, doncs, el misteri d'Emanuela Orlandi continua obert.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut