Madrid

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid manté Correa a la presó pel "cas Gürtel"

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, Antonio Pedreira, ha decidit mantenir a la presó el presumpte cervell de la trama de corrupció del "cas Gürtel", Francisco Correa, després de prendre-li declaració durant tres hores i mitja. El magistrat ha pres aquesta decisió a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, que s'ha oposat a la petició de llibertat de la defensa de Correa. L'empresari Francisco Correa, empresonat des del 12 de febrer, havia abandonat aquest matí en ambulància la presó de Soto del Real de camí al jutjat que li ha pres declaració. Segons fonts penitenciàries, aquesta mesura s'ha adoptat perquè Correa té claustrofòbia.

Actualitzat
El suposat cervell de la trama corrupta destapada pel "cas Gürtel" ha declarat finalment, dos mesos i mig després d'ingressar a la presó per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, acusat d'associació il·lícita, blanqueig de capitals, frau fiscal, suborn i tràfic d'influències. Correa és el quart imputat que ha declarat davant el magistrat Antonio Pedreira després que el 31 de març el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va acceptar assumir la competència del cas.

A banda de Correa, el magistrat interroga també els empresaris Alfonso García Pozuelo-Asíns, president de la Constructora Hispánica, i Enrique Carrasco Ruiz de la Font. Segons Garzón, García Pozuelo-Asíns "hauria fet pagaments il·lícits a Francisco Correa" com a contraprestació a la seva feina d'intermediari "per a l'adjudicació de projectes urbanístics davant les administracions públiques", entre les quals els ajuntaments de Boadilla del Monte i de Pozuelo de Alarcón. Sobre Carrasco, el jutge sostenia que va lliurar a la trama diverses quantitats de diners suposadament destinades al tresorer estatal del PP, Luis Bárcenas, i a l'eurodiputat Gerardo Galeote. Aquest últim ha quedat apartat de les llistes del PP per a les eleccions europees del 7 de juny.


Anar al contingut