El Teatre del Raval abaixa el teló definitivament

El Teatre del Raval tanca per manca d'ajudes públiques: "Portem molts anys lluitant"

La sala abaixa el teló després de 17 anys d'activitat i gran èxit de públic en espectacles com "La Monyos" o "La vampira del Raval"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Teatre

Si fa tot just una setmana el món del teatre inaugurava oficialment la temporada amb l'espectacle "Catalunya aixeca el teló" i aquest dilluns El Molino anunciava la seva reobertura, en les últimes hores hem sabut que el Teatre del Raval de Barcelona tanca després de 17 anys d'activitat.

L'anunci del tancament del teatre, que té cinc treballadors, s'ha fet a les xarxes socials:


Per què tanca?

En declaracions al "Catalunya al dia" de Catalunya Informació, la directora artística del teatre, Empar López, ha explicat que els motius del tancament radiquen en la manca d'ajuts públics:  

"Hem hagut d'abaixar el teló perquè l'any passat no vam assolir la puntuació perquè ens donessin el trienni que concedeixen als teatres per poder fer producció. Hem aguantat com hem pogut sense producció pròpia, però realment era inviable."

López ha reivindicat que han estat 17 anys "meravellosos" però de molta lluita i que, en teatres petits com el seu, els ajuts institucionals són imprescindibles per tirar endavant: "Portem molts anys lluitant"


S'hi seguirà fent teatre

I ha avançat que al mateix espai s'hi continuarà fent teatre, però no en el petit format que s'ha fet fins ara. "Serà completament diferent." Ara bé, no ha volgut desvelar qui es farà càrrec del nou projecte. 

La sala està situada a la parròquia de Nostra Senyora del Carme, construïda el 1835, al carrer Sant Antoni Abat, en ple barri del Raval. 

La façana del Teatre del Raval, que ara tanca després de 17 anys (Teatre del Raval)

Gran èxit de públic

El Teatre del Raval va fer musicals --amb gran èxit de públic-- a partir de personatges històrics com "La Monyos" o "La vampira del Raval", guanyadora de 4 Premis Butaca l'any 2012 --al millor musical, actor, actriu i composició musical--, i d'un Premi MAX a la millor composició.

Sota la direcció d'Empar López des que va obrir l'any 2007, el Teatre del Raval també es va especialitzar en versions de clàssics del misteri.

Obres d'origen teatral que la majoria d'espectadors només coneixien per la seva versió cinematogràfica, com ara "Testimoni de càrrec" --que van veure 15.000 espectadors durant l'any que va estar en cartell--, "12 homes sense pietat" i "El miracle d'Anne Sullivan".

L'interior del Teatre del Raval (Teatre del Raval)

Teatre íntim

Des de la seva creació, el Teatre del Raval es va convertir en un referent a Catalunya en la producció i exhibició de grans espectacles adaptats a un format més proper, amb un aforament de 165 persones que permetia gaudir-los d'una manera més íntima. També va impulsar la Mostra de Teatre de Barcelona amb grups amateurs o semiprofessionals.

 

ARXIVAT A:
Teatre
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut