Barcelona

El te verd millora les capacitats cognitives de les persones amb síndrome de Down

Es tracta de la primera vegada que un tractament demostra eficàcia en la millora de les funcions cognitives en casos de síndrome de Down i d'una manera global

RedaccióActualitzat

Una substància present en el te verd, l'epigalocatequina galato, millora les capacitats cognitives de les persones amb síndrome de Down. Això és el que han comprovat els científics de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG). Es tracta de la primera vegada que un tractament demostra eficàcia en la millora de les funcions cognitives en casos de síndrome de Down i d'una manera global. Així ho ha assegurat Mara Dierssen, cap del grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes en el CRG i una de les doctores que han liderat l'assaig:

"És la primera vegada que un tractament demostra alguna eficàcia en la millora de la funció cognitiva en persones amb aquesta síndrome".

L'assaig clínic ja està en fase 2. Els seus resultats, que publiquen la revista "The Lancet Neurobiology", indiquen que el tractament amb te verd aconsegueix més bons resultats en les proves relacionades amb la memòria visual i les funcions executives dels participants del grup control.

L'estudi s'ha fet en 90 pacients durant un any i també ha demostrat que els efectes perduren 6 mesos després de suspendre el tractament. Segons els experts, l'epigalocatequina galato és un compost present en el te verd, que, juntament amb un protocol d'estimulació cognitiva, millora algunes de les capacitats intel·lectuals i modifica l'excitació i connexió funcional del cervell de les persones amb síndrome de Down.

Amb tot, Dierssen explica que no és cap remei sinó que és un tractament per millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down:

"Cal deixar clar que el nostre descobriment no és cap remei per a la síndrome de Down i que els nostres resultats encara han de provar-se en mostres més grans, però pot ser un tractament per millorar la qualitat de vida d'aquestes persones".

La síndrome de Down afecta aproximadament una de cada 1.000 persones al món i és la causa més comú de discapacitat intel·lectual d'origen genètic.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut