El TC desestima el recurs de JxCat i manté les mesures contra la investidura

La reunió s'ha fet després que el president del Parlament hagi ajornat el debat d'investidura i hagi anunciat més al·legacions a les mesures decidides dissabte pel tribunal

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional no ha admès les al·legacions del recurs d'empara de Junts per Catalunya i l'ha desestimat, de manera que continuen vigents les mesures cautelars fixades aquest dissabte.

La reunió del Tribunal Constitucional s'ha acabat després de només una hora i un quart de durada. Havia començat amb uns minuts de retard respecte a l'hora prevista, que era la una del migdia d'aquest dimarts.

Les mesures no causen indefensió

Els magistrats del tribunal han argumentat la decisió negant que les mesures cautelars "vulnerin el principi d'autonomia parlamentària" ni que "causin indefensió als diputats de JxCat":

 


Reunió convocada d'urgència

Aquesta reunió extraordinària tenia per objectiu tractar el recurs d'empara de Junts per Catalunya, que demanava que s'anul·lessin les mesures cautelars sobre el ple aprovades aquest dissabte: que la investidura al Parlament sigui presencial i amb autorització del Tribunal Suprem.

La formació encapçalada per Carles Puigdemont també havia al·legat al Tribunal Suprem que el seu candidat gaudeix de tots els seus drets com a diputat i, per tant, considerava que és innecessària cap autorització judicial per ser investit.

Investidura ajornada

La sessió del TC s'ha fet després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi ajornat la sessió d'investidura, prevista per aquest mateix dimarts a les tres de la tarda. Torrent ha anunciat al·legacions del Parlament a la resolució del TC i ha dit que el debat es farà quan pugui ser "efectiu i amb garanties".

Torrent ha justificat l'ajornament basant-se en la carta enviada per Puigdemont aquest dilluns i en què li demanava empara i que adoptés "les mesures necessàries per salvaguardar els drets del Parlament i dels seus membres".

Aquest dilluns Torrent també va rebre una notificació del Tribunal Constitucional advertint-lo de les responsabilitats penals en què podria incórrer si incomplia la seva resolució sobre la investidura.

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DArticle 155Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut