Alguns confien en l'Avant o els autobusos alternatius, i altres ja pensen en solucions més dràstiques (Alberto Paredes/Europa Press)

El tall de Renfe preocupa els usuaris de Tarragona i l'Ebre: "Per sort he trobat pis a Barcelona"

L'experiència dels últims anys fa témer que el tall a Roda de Berà complicarà molt la mobilitat

RedaccióActualitzat

El tall previst als trens regionals que passen per Tarragona a partir de l'octubre fa que els usuaris ebrencs i del Camp de Tarragona busquin tota mena d'alternatives.

Molts es fiaran del servei d'autobús alternatiu; d'altres, directament, s'han buscat nous allotjaments, i també n'hi ha que donaran un vot de confiança en l'Avant, que retorna a partir de l'octubre i esperen que tingui bons horaris i bons preus.

És el cas del Jordi Arrufat, que viu a Tortosa i treballa a Barcelona i li va millor el tren perquè així treballa pel camí. A més, per si de cas, sempre té reserva d'una habitació d'hotel amb cancel·lació gratuïta, com ha explicat a Catalunya Ràdio:  

"Si preveig que puc tenir problemes de trens o d'autobús per moure'm entre les Terres de l'Ebre i Barcelona, decideixo dormir una nit a Barcelona."

I no és l'únic que s'anticipa als problemes ferroviaris. Fins i tot n'hi ha que, farts del servei dels últims mesos, han tornat a viure a Barcelona, com la Merche Simón.

Des del 2020 vivia a Torredembarra. Els retards constants li han provocat ansietat i li ha acabat afectant la salut. Per tot plegat, i preveient el tall, s'ha buscat un pis a Barcelona:

"No podia aguantar-ho més. Em feia perdre la salut, literalment. Per sort vaig trobar un pis a Barcelona i m'hi he vist obligada per les circumstàncies, amb tot el que comporta a nivell econòmic i també emocional, per deixar el marit allà. Sort que no tinc fills petits."

Un cas semblant és el de Marta Tomás. Ella viu a Tortosa i treballa a Tarragona, és a dir, que en principi el tall no l'afecta, però l'experiència de l'últim any --sortia amb dues hores de marge per si de cas-- també l'acabava afectant:

"Jo ja tinc la meva vida muntada a Tortosa. Tinc el meu pis, la meva família. Però m'he buscat aquesta solució per als dies que acabo a les nou del vespre i l'endemà he de ser-hi a primera hora del matí. Necessito descansar mínimament."

També n'hi ha que entre setmana hauran de tornar a viure a casa els pares de Barcelona. Per exemple, l'Olga Ferrer, que viu a Riudecanyes, fins ara, cada dia agafava el tren a Cambrils per treballar a la capital catalana.

Amb el que coincideixen tots és a criticar la falta de previsió i d'informació per poder calcular com els afectarà exactament un tall que durarà gairebé mig any.

ARXIVAT A:
MobilitatRodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut