Professors interins

El Suprem diu que els interins no tenen dret a indemnització per final de contracte

Redacció Actualitzat
TEMA:
Atur

Els treballadors interins no tenen dret a una indemnització quan acaba el seu contracte. Ho ha dit el Tribunal Suprem en una sentència que tanca un període de certa confusió. El Tribunal Europeu va dictaminar a favor dels interins l'any 2016, però més endavant ho va rectificar. Ara, el Suprem fixa jurisprudència, i rebutja equiparar els drets dels interins als d'altres treballadors, que sí que tenen dret a cobrar indemnització quan els acomiaden o acaba el seu contracte temporal.

L'any 2016, el Tribunal de Justícia de la UE va obrir la porta a equiparar els interins a la resta de treballadors, almenys pel que fa a les indemnitzacions. Responia d'aquesta manera a la consulta del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que tenia entre mans el cas d'una treballadora interina del Ministeri de Defensa. El tribunal madrileny va elevar una consulta a l'europeu, que va contestar el 14 de setembre del 2016 assegurant que no existeixen raons "objectives" per discriminar entre treballadors. El tribunal de Madrid va aplicar aquest criteri, i la treballadora demandant va rebre una indemnització de vint dies per any treballat.

Però el novembre passat el Tribunal de Justícia de la UE va determinar que la legislació espanyola no és contrària a les directives europees. La norma diu que el treballador que té un contracte d'interinatge no té dret a cobrar indemnització quan ha de deixar el lloc de feina per la reincorporació de la persona que substituïa. D'aquesta manera, el tribunal europeu va canviar el criteri i aplanava el camí per a la sentència anunciada avui. Una sentència del Suprem que unifica criteri i nega als interins el dret a rebre aquesta indemnització. En el seu vot particular, dos magistrats defensen que la treballadora sí que hauria de rebre alguna mena de compensació.

ARXIVAT A:
Atur Economia de butxaca
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut