El Suprem amnistia Marta Rovira per l'1-O (ACN/Bernat Vilaró)

El Suprem amnistia Marta Rovira per l'1-O, però segueix investigada en la causa de Tsunami

El jutge aixeca l'ordre de detenció contra la secretària general d'ERC, que continua investigada per terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic

RedaccióActualitzat

El Suprem ha decidit amnistiar Marta Rovira per desobediència per l'1-O i li aixeca l'ordre de detenció que pesava contra ella. Amb tot, la secretària general d'ERC continua investigada per terrorisme en la causa contra Tsunami Democràtic que instrueix el jutge Manuel García-Castellón. Una causa que també està pendent de resoldre's si se li aplica l'amnistia. En aquest sentit, la Fiscalia ja es va pronunciar, el 19 de juny, a favor d'amnistiar tant el procés com els encausats pel cas de Tsunami Democràtic.

L'ordre de detenció per desobediència que se li ha aixecat a Rovira era per comparèixer davant del jutge, ja que aquest delicte no comporta presó. Però el fet d'estar investigada per terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic frena el retorn de la líder d'ERC a Catalunya.


La causa contra Tsunami

Marta Rovira ja ha expressat que no tornarà fins que no es tanqui la causa de Tsunami Democràtic, on està investigada per terrorisme. Fa poc més de 15 dies, Suïssa va tornar a denegar la geolocalització de Rovira que demanava el jutge García-Castellón. Era la tercera vegada que les autoritats helvètiques qüestionaven la implicació de la líder d'ERC en aquelles mobilitzacions i van tornar a demanar més proves al magistrat.

La investigació sobre les mobilitzacions de Tsunami Democràtic, iniciada l'octubre del 2019, afecta una desena de persones, la majoria de les quals són a l'exili. Fins ara només ha declarat Marta Molina, d'ERC, que al maig va quedar lliure sense mesures cautelars.

Una de les mobilitzacions de Tsunami Democràtic (3Cat)

Exiliada a Suïssa des del 2018

Marta Rovira està exiliada a Ginebra des del 2018. Al març d'aquell any havia de comparèixer davant del Suprem per l'1-O. Era una dels 13 dirigents independentistes investigats per rebel·lió, però l'única a qui no se li va retirar el passaport. Rovira va enviar una carta a la militància explicant els motius del seu exili.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésMarta RoviraAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut