Madrid

El Suprem absol dos exdirectius de la CAM de falsejar comptes

L'alt tribunal rebaixa la pena a dos exalts càrrecs de la caixa alacantina

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem rebaixa la condemna imposada per l'Audiència Nacional a l'antiga cúpula de la CAM per falsedat comptable. Ha reduït a la meitat, fins un any i sis mesos, la condemna que pesava sobre l'exdirectora general de la caixa alacantina, Maria Dolors Amorós, i en el mateix percentatge, fins als dos anys, la de l'exdirector general de l'àrea de planificació i control, Teófilo Sogorb.

Qui surt millor parat de la revisió de la sentència, però, és el seu antecessor, Roberto López-Abad, així com un altre directiu, l'exdirector general d'inversions i riscos, Francisco José Martínez. Tots dos queden absolts.

L'Audiència Nacional va sentenciar López-Abad i Martínez a penes de tres i dos anys de presó, respectivament.

El Suprem justifica les absolucions i les rebaixes de penes perquè, tot i estar provada l'alteració dels comptes de 2010 i 2011, no ha quedat acreditat que ho fessin per perjudicar l'entitat. En concret, afirma que no s'ha provat que la manipulació de l'estat econòmic de la caixa fos "idònia per causar un perjudici a la societat, als socis o a un tercer".

L'alt tribunal argumenta que hi ha "com a mínim un dubte raonable" sobre l'efecte real que va tenir el "maquillatge" dels comptes.

El Suprem també ha rebutjat els recursos que van presentar les acusacions particular, la Fundació Obra Social de Caixa Mediterrani i el Fons de Garantia de Dipòsits.

La CAM és propietat del Banc Sabadell des del 2011.

ARXIVAT A:
BancaDelictes econòmicsJudicial
Anar al contingut