Madrid

El subsidi d'atur i les pensions de jubilació, les prestacions més mal valorades pels ciutadans

El subsidi d'atur i les pensions de jubilació són les prestacions socials que tenen pitjor valoració dels ciutadans, segons l'últim baròmetre fiscal encarregat pel Ministeri d'Economia i Hisenda. En canvi, es mostren satisfets de serveis públics com l'educació i la sanitat. Els enquestats també consideren que el frau fiscal augmenta i que els empresaris són el col·lectiu que més defrauda.

Actualitzat
Més de la meitat dels entrevistats creuen que l'oferta pública de serveis i prestacions ha millorat molt o bastant en els últims cinc anys i la majoria es mostren força satisfets, tot i així hi ha "peròs". Els perceptors del subsidi d'atur i els de les pensions de jubilació es mostren lleugerament insatisfets, mentre que el grau de satisfacció més alt és per a les infraestructures, l'educació i els serveis socials.

La sanitat és el servei "estrella" perquè és el que més justifica el pagament d'impostos, molt per sobre d'altres serveis. Però els ciutadans, en canvi, consideren que és el més mal gestionat per l'administració. Els enquestats tampoc estalvien crítiques per l'ús que es fa d'aquests serveis i afegeixen que els ciutadans n'abusen o els utilitzen malament.

Una àmplia majoria dels ciutadans consideren que ha augmentat el frau fiscal l'última dècada i es manté el convenciment que hi ha certs col·lectius que defrauden de forma habitual i sistemàtica la hisenda pública, sobretot els empresaris. Segons els enquestats, la raó és que les seves activitats estan sotmeses a un menor control i, a més, critiquen la impunitat dels qui defrauden. El baròmetre també mostra que els ciutadans estan amoïnats per l'economia submergida perquè, diuen, és el tipus de frau que més impacte negatiu té a la societat.
Anar al contingut