El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela, en la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova
El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela, en la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova (ACN/Jordi Borràs)

El Sindicat de Comandaments dels Mossos exigeix a Interior que respecti la policia

El sindicat fa un comunicat excepcional en què es posiciona en la crisi interna del cos i demana respecte a Interior

RedaccióActualitzat

--Informació actualitzada en aquest enllaç--

La crisi a la cúpula policial dels Mossos i al Departament d'Interior s'aguditza i és de tal magnitud que, de forma excepcional, com mai abans havia fet, el Sindicat de Comandaments del cos (SICME) s'ha pronunciat públicament: es posicionen a favor del comissari en cap, Josep Maria Estela, i en contra que el conseller el cessi; alhora que exigeixen a Interior respecte per la institució policial. "No tolerem que es posi en dubte la seva professionalitat", avisen al departament en un tuit oficial. 

 

 

 

La crisi a la cúpula dels Mossos va fer-se pública fa unes setmanes. El comissari en cap, Josep Maria Estela, va demanar al conseller treure de la cúpula el comissari Eduard Sallent per deslleialtats. La resposta d'Interior va ser que el comissari Sallent "no es toca" i que continuessin treballant junts.

Fa uns dies, el conseller Joan Ignasi Elena negava a "Els matins" de TV3 que hi hagués cap crisi i situava en el terreny de les desavinences les relacions entre els dos comandaments. Però, de portes endins, el problema continuava sent palès i es continuava complicant.

Arran d'informacions publicades aquest cap de setmana que apunten a un cessament del comissari en cap, el sindicat s'ha posicionat i demana "una reunió urgent" amb el conseller i el director general de la policia, per a la qual encara no tenen data.

El SICME es planteja reunir els comandaments sindicats, que són la majoria del cos, per tal de fer una anàlisi de la situació i un pronunciament posterior.

Josep Maria Estela, Eduard Sallent i, d'esquena el conseller Joan Ignasi Elena
Josep Maria Estela, Eduard Sallent i, d'esquena, el conseller Joan Ignasi Elena (CCMA)
ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut