Barcelona

El síndic de greuges demana informació a Medi Ambient sobre la fuita d'aigua de Badalona

La notícia que una canonada de la xarxa de Badalona perd milers de litres al dia per una fuita des de fa anys continua provocant reaccions. El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici i ha demanat al Departament de Medi Ambient tota la informació sobre les fuites d'aigua de l'aqüeducte Cardedeu-Trinitat a la serra de Marina, a Badalona. El síndic vol saber totes les actuacions que s'estan fent per resoldre aquesta pèrdua d'aigua, i també vol saber el motiu del retard en l'execució de les obres per evitar les fuites en aquesta conducció d'aigua del Ter.

Actualitzat

Actuació d'ofici del Síndic de Greuges pel malbaratament d'aigua a causa de fuites. Rafael Ribó vol que la Generalitat l'informi sobre les actuacions que es portaran a terme per resoldre la fuita d'aigua detectada a Badalona. El motiu que explica retard en l'execució de les obres per evitar aquestes fuites, que segons algunes informacions, ja s'havien previst fa dos anys, també és motiu de preocupació del síndic.

Ribó, a més, ha recordat a Medi Ambient que últimament ja ha insistit en la necessitat de trobar fórmules perquè les fuites d'aigua imprevisibles o inevitables que generen un excés involuntari de consum d'aigua de particulars o empreses, no impliquin imports abusius en les tarifes i en el cànon de l'aigua. Segons el síndic, el cobrament del cànon en el supòsit de fuites inevitables no es pot considerar que fomenti cap tipus d'estalvi.

Anar al contingut