L'FBI manté oberta la investigació per segrest (iStock)

El segresten als 6 anys a Califòrnia i el troben 70 anys després gràcies a l'ADN d'una neboda

La família original ha aconseguit localitzar-lo gràcies a la insistència d'una de les nebodes i a un test d'ADN

RedaccióActualitzat

L'any 1951 van segrestar un nen de 6 anys mentre jugava en un parc de West Oakland (Califòrnia). Mai més se'n va saber res... fins ara, 73 anys després.

La seva família l'ha localitzat als Estats Units, a l'altra punta d'on va desaparèixer. Es tracta de Luis Armando Albino, que ara té 79 anys.

La història va començar el 21 de febrer del 1951, quan una dona va segrestar el petit Luis mentre jugava en un parc amb el seu germà. Tot i que la policia i l'exèrcit van pentinar la zona buscant-lo, no van trobar cap rastre del nen. El cas es va anar refredant, fins que es va acabar arxivant

La mare de la criatura no va perdre mai l'esperança de trobar-lo algun dia. De fet, va continuar consultant l'oficina de persones desaparegudes de la policia durant anys, però sense cap resultat positiu. La dona, que va morir l'any 2005 als 92 anys, no va arribar mai a saber què se n'havia fet, del seu fill.


El paper de la neboda i l'ADN

A principis d'aquest any, però, les coses van canviar. Una neboda del desaparegut, Alida Alequin, de 63 anys, s'havia fet unes proves d'ADN online uns anys enrere i, de manera gairebé casual, va descobrir que tenia un 22% de compatibilitat genètica amb un home de Nova York. Els intents de posar-se en contacte amb ell, però, no van tenir èxit i no va obtenir cap resposta.

Llavors, les filles d'Alida també es van interessar pel tema i es van entestar a seguir investigant què havia passat amb el tiet. Va començar, així, un rastreig per internet que va començar a donar fruits. Primer van trobar unes fotografies antigues seves a la biblioteca d'Oakland. Després, a partir de retalls de premsa de l'època i amb l'ajuda del Departament de Justícia, de l'FBI i de la policia local d'Oakland, van poder anar reconstruint els fets. El cas s'havia reobert.


Una trobada emotiva

Els investigadors van poder localitzar a Nova York l'home, que es va prestar a proporcionar-los una mostra d'ADN que va acabar confirmant la seva identitat real.

L'Alida, la seva mare i les seves filles, a més d'altres familiars, es van poder veure finalment aquest estiu amb en Luis, que es va desplaçar fins a Oakland per a l'esperada i emotiva trobada.


Un dels moments més celebrats pels familiars va ser quan un dels seus germans, en Roger --que era amb ell el dia que el van segrestar--, es va poder retrobar amb en Luis. Poc després, en Roger va morir a causa d'un càncer.

L'Alida Alequin s'ha mostrat molt feliç i satisfeta amb la resolució del cas i per haver pogut ajudar a l'alleujament de la seva família, després de tants anys d'incertesa i patiment:

"Sempre he estat decidida a trobar-lo i, qui sap, si la nostra història es divulga, podria ajudar altres famílies que estiguin passant pel mateix. Jo els diria: no us rendiu."


Investigació oberta

La família d'en Luis s'ha pogut retrobar amb ell i aclarir detalls de la seva vida. Han sabut, per exemple, que el seu parent va ser bomber, que va participar en la guerra del Vietnam i que va tenir fills i nets.

També s'ha sabut que la dona que el va segrestar se'l va endur fins a la costa est del país, on va ser "adoptat" per una parella de Nova York, que el va criar com si fos fill seu.

Però ni el protagonista de la història, Luis Armando Albino, ni tampoc ningú del seu nou entorn no han volgut fer declaracions sobre el cas. Mentrestant, l'FBI ha dit que la investigació del segrest encara continua oberta, tot i que el cas de desaparició ja ha estat tancat i resolt.

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut