Una façana de Barcelona (ACN)

El sector de pisos turístics de Barcelona reclama 1.000 milions per l'eliminació de llicències

L'associació d'apartaments turístics Apartur ha anunciat aquestes reclamacions perquè dona per fet que Barcelona acabarà amb les llicències de pisos turístics el novembre del 2028
Redacció Actualitzat

Mil milions d'euros: és la xifra que Apartur, l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona, ja ha reclamat al govern per les pèrdues que calcula que li suposarà l'aplicació del decret que regula els habitatges d'ús turístic; unes reclamacions de responsabilitat patrimonial davant de la Generalitat que han presentat, de moment, 1.500 pisos i que si no són acceptades portaran a la justícia ordinària.

Ho ha anunciat Apartur aquest dilluns en una roda de premsa en què el president de l'entitat, Enrique Alcántara, i la directora general, Marian Muro, han assegurat que el valor final de les reclamacions podria superar els 3.000 milions d'euros a Barcelona i els 7.000 milions al conjunt de Catalunya, ja que es poden presentar sol·licituds fins al 8 de novembre.

Tot plegat, després que l'Ajuntament de Barcelona anunciés al juny que té la intenció d'eliminar totalment els pisos turístics de la ciutat, tant els de nova creació com els existents, una mesura que hauria de fer-se efectiva d'aquí quatre anys, el mes de novembre del 2028.

El govern de Collboni s'empara en el decret aprovat l'any passat per la Generalitat per regular els pisos turístics, que els permetia seguir funcionant, però els obligava a obtenir una llicència que calia renovar al cap de 5 anys.

Apartur dona per fet que la mesura de Collboni tirarà endavant i que passarà el mateix al conjunt de Catalunya, on hi ha unes 100.000 llicències turístiques en total.

A Barcelona, les dades oficials de l'Ajuntament corresponents al segon trimestre del 2024 recullen 10.294 habitatges amb llicència turística. En aquest mapa es veu que els barris de la perifèria aguanten la pressió, mentre que al centre és on hi ha més pisos turístics, amb la Dreta de l'Eixample encapçalant el rànquing:

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut