La paracaigudista centenària diu que no entén l'expectació que ha generat (Reuters/Skydive Chicago)

El salt rècord d'una paracaigudista de 104 anys als EUA: "Si et sents bé, fes-ho"

Dorothy Hoffner ha saltat des d'una avioneta a més de 4.000 metres d'altura i podria rebre aviat la certificació del rècord Guinness com la paracaigudista de més edat del món

Redacció/ReutersActualitzat

El llibre dels rècords Guinness podria recollir aviat el cas d'una dona de Chicago que s'ha convertit en la paracaigudista de més edat del món.

És Dorothy Hoffner, de 104 anys, que aquest diumenge va deixar per uns moments el caminador i va fer un salt en tàndem des d'una avioneta que volava a més de 4.000 metres a l'Skydive Chicago d'Illinois, als Estats Units.

"Realment és una sensació meravellosa, sentir el terra sota teu, amb tota aquella herba verda allà baix", explica Hoffner, que ha atret les mirades de molts curiosos i també dels mitjans de comunicació.

"Quan et sents bé, pots fer aquestes coses. De vegades et pot fer por, però si et sents bé, fes-ho", anima aquesta paracaigudista centenària, que explica que durant el descens hi va haver un cop de vent, van fer una cabriola i va trobar que era "molt divertit".

Hoffner va rebre un fort aplaudiment tan bon punt els seus peus van trepitjar terra ferma. Ella, però, se'n fa creus:

"Va ser meravellós, em va agradar i no entenia què hi feia allà, tota aquella gent. El meu únic mèrit és haver envellit."

"No soc vella, només soc més gran", puntualitza Hoffner. "Crec que molta gent estava asseguda, mirant-ho i devien pensar... Déu meu, si ella pot fer-ho, per què no ho puc fer jo?", reflexiona Les Moore, que és amic de la paracaigudista i intenta fer-li veure que el que ha fet és, realment, tota una proesa.

Aquest és el vídeo que ho demostra:


Fins ara, el rècord mundial del paracaigudista de més edat és l'establert el maig de 2022 per Linnéa Ingegärd Larsson, un suec de 103 anys.

Hoffner està esperant que certifiquin el seu registre. Al desembre farà 105 anys, i diu que l'estiu vinent li agradaria prendre's les coses amb més calma, i fer un passeig en globus aerostàtic.

ARXIVAT A:
EsportsEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut