Imatge d'arxiu del saló de l'any 2022 (Europa Press)
Barcelona

El saló ISE calcula un impacte econòmic de 400 milions, similar a la millor edició del MWC

El saló del sector de l'audiovisual obre portes la setmana vinent a Barcelona

Laia de la RivaActualitzat

Després de tres edicions a Barcelona, totes tres marcades per la pandèmia, el màxim responsable de l'ISE assegura que el saló que comença dimarts vinent serà el que el sector estava acostumat a veure.

El director general de l'ISE, Mike Blackman, assegura: "Les xifres són molt encoratjadores. Superarem els números del 2020, i creiem que això és el senyal que ens mostra que venir a Barcelona va ser una bona decisió. La gent està tornant, els expositors estan tornant. L'ISE torna a ser el que era."

El saló es va moure d'Amsterdam a Barcelona enmig de la pandèmia. Creuen que aquest any recuperaran una part dels assistents xinesos. Ocuparan pràcticament tot el recinte de la fira de Gran Via, i tindran més d'un miler d'expositors. Un congrés de magnituds semblants a les del Mobile World Congress, també en l'impacte econòmic. Segons ha explicat Blackman en una entrevista a TV3: "Aquest any ens acostarem als 400 milions perquè tindrem un saló més gran, amb més gent. Però hauríem de mirar més l'impacte a llarg termini. I ja sabem que vuit empreses del sector han obert oficines a Barcelona arran de l'ISE. Això és una xifra molt gran en dos anys. I n'hi haurà més. I això crea llocs de treball estables i un impacte permanent per a la nostra indústria."

La fira és la més important del sector audiovisual, però Blackman vol deixar clar que no és un saló de pantalles i àudio. Mike Blackman diu que "això és part de la solució", i que l'ISE va més de "creació, i com crees, i també com ho dones a conèixer; som la part visible del que fa la televisió".

L'ISE ha volgut signar acords també amb la indústria local i, per exemple, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals hi tindrà un espai on es podrà veure com s'han usat les càmeres de 360 graus en les retransmissions de castells.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut