El rei no ha ofert formar govern a Rajoy, que admet que "encara" no té prou suports

El líder del PP compareix després de reunir-se amb el rei Felip VI en l'última de les trobades de la segona ronda de consultes amb els partits.
Redacció Actualitzat

El rei espanyol, Felip VI, no ha ofert al candidat del PP, Mariano Rajoy, formar govern. Després de protagonitzar l'última de les trobades de la segona ronda de consultes del monarca amb els partits, Rajoy ha admès que, ara mateix, no pot garantir "la constitució d'un govern estable", tot i que ha assenyalat que no renuncia a intentar formar govern quan tingui suports per fer-ho, "si el rei ho estima oportú".

"He dit al rei que encara no tinc majoria per intentar formar govern"

Rajoy ha lamentat que no pot "garantir la constitució d'un govern d'èxit a Espanya" perquè el PSOE "es nega al diàleg" amb el PP. "No dic que es negui a l'acord, sinó al diàleg", ha insistit Rajoy

Aquest dimarts a la tarda Rajoy s'ha reunit durant uns 50 minuts amb el rei, que al migdia s'havia trobat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El líder socialista li ha manifestat la seva disposició a intentar formar govern si el PP hi renuncia.

Aposta per fer govern amb el suport de PSOE i C's

Rajoy ha tornat a apostar, com ja va fer en la constitució del Congrés, per un govern del PP amb el suport de PSOE i Ciutadans, tres formacions que creu que estan "d'acord en els temes fonamentals". La coalició entre PP, PSOE i C's és, segons ha dit, la proposta "més sensata i raonable" i comptaria amb el suport de més de 250 diputats de la cambra baixa.

Per Rajoy, l'alternativa és una aliança "heterogènia, contradictòria i experimental" en un govern del PSOE amb Podem i el suport, "mitjançant el vot a favor o l'abstenció", dels "partits independentistes", una cosa que ha dit que "no és bona per a Espanya".

Candidat si es repeteixen eleccions

En la compareixença davant dels mitjans de comunicació, el líder del PP ha assenyalat que "respectarà" la decisió del monarca si decideix encarregar a Pedro Sánchez que intenti formar govern, però que "en cap cas" els populars donaran suport a un govern que no estigui encapçalat pel PP.

Rajoy també ha avançat que serà candidat si cal repetir eleccions perquè el PP és "un partit seriós" i "no es tracta de fer experiments".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut