Els EUA han concretat que les sancions afecten Wuhan Xiaoruizhi Science and Technology i dos ciutadans xinesos (iStock/Scyther5)

El Regne Unit i els EUA acusen la Xina d'un ciberespionatge massiu amb milions d'afectats

Els dos governs acusen els pirates batejats com a APT31 de ser un braç del Ministeri de Seguretat de l'Estat de la Xina

Els Estats Units i el Regne Unit han denunciat conjuntament aquest dilluns una campanya de ciberespionatge massiu de la Xina que hauria afectat milions de persones, inclosos legisladors, acadèmics i periodistes, entre altres.

Entre les primeres mesures, els dos països han presentat càrrecs contra el gegant asiàtic i li han imposat sancions.

Les autoritats d'ambdós costats de l'Atlàntic acusen el grup de pirates informàtics anomenat APT31 de ser un braç del Ministeri de Seguretat de l'Estat de la Xina.

En la llista d'objectius dels espies, segons els Estats Units i el Regne Unit, hi hauria personal de la Casa Blanca, senadors dels Estats Units, parlamentaris britànics, funcionaris de governs d'arreu del món crítics amb Pequín, empreses contractistes de programes de defensa, dissidents i empreses de seguretat, entre altres.

En l'acusació, que se centra en set dels presumptes pirates informàtics xinesos implicats en l'espionatge, els fiscals nord-americans asseguren que hi ha afectacions en comptes de treball, correus electrònics personals, emmagatzematge en línia i registres de trucades telefòniques de milions de nord-americans.

L'objectiu de l'operació de pirateria global era "reprimir els crítics del règim xinès, comprometre les institucions governamentals i robar secrets comercials", sosté la fiscal general adjunta Lisa Monaco en un comunicat.

L'ambaixada de la Xina a Washington ha evitat pronunciar-se sobre el cas, mentre que l'ambaixada de la Xina a Londres assegura en declaracions a l'agència Reuters que es tracta de "calúmnies completament fabricades i malicioses".

Per ara, tots dos països han imposat sancions a una empresa que acusen de ser una societat pantalla del Ministeri de Seguretat de l'Estat.

El Departament del Tresor dels Estats Units, en un comunicat, explica que les sancions són a Wuhan Xiaoruizhi Science and Technology, així com a dos ciutadans xinesos.

ARXIVAT A:
Estats UnitsEspionatgeXinaRegne Unit
Anar al contingut