Un dels passos fronterers a l'aeroport de Heathrow (Reuters/Toby Melville)

El Regne Unit exigirà als turistes europeus un permís electrònic d'entrada des de l'abril

La Unió Europea també té previst incorporar un sistema de seguretat i control de la immigració com el britànic, que tindrà un cost de 10 lliures i que s'assembla molt a l'ESTA estatunidenc
Redacció
TEMA:
Regne Unit

Totes les persones que no siguin britàniques o irlandeses i vulguin entrar al Regne Unit necessitaran un permís semblant a l'ESTA estatunidenc per travessar la frontera.

Aquest canvi afecta totes les persones que no necessiten tramitar un visat per entrar al Regne Unit; això inclou, per tant, els turistes europeus, a més d'australians, estatunidencs i canadencs.

En el cas dels europeus, el permís serà necessari a partir del 2 d'abril i el podran demanar a partir del març. La resta el necessitaran des d'abans: el 8 de gener.

Aquest permís, anomenat Electronic Travel Authorisation (ETA) --permís electrònic de viatge, en anglès-- es podrà tramitar per internet o a través d'una aplicació per a mòbils, segons ha explicat el govern britànic.

Aquesta autorització electrònica tindrà un cost de 10 lliures --uns 12 euros-- i un termini d'aprovació d'unes 72 hores.

L'ETA permetrà estades de fins a sis mesos durant els dos anys de vigència del permís, sempre que el passaport del titular no caduqui abans.
 

Seguretat i control de la immigració, també a la UE

El mateix govern britànic ha explicat que la incorporació del sistema ETA respon a la intenció que "es facin comprovacions de seguretat més robustes abans que la gent viatgi al Regne Unit, i ajudi a prevenir l'abús del sistema d'immigració".

De fet, la Unió Europea també té previst incorporar un sistema similar a l'ESTA estatunidenc i l'ETA britànic: el Sistema Europeu d'Informació i Autorització de Viatges (ETIAS és la sigla en anglès).

Segons el web oficial de viatges de la Unió Europea, l'ETIAS serà un requisit per a tots els ciutadans no europeus que actualment poden entrar a l'espai Schengen sense haver de tramitar un visat.

L'ETIAS permetrà entrar i passar 90 dies a Europa durant un període de sis mesos i es preveu que entri en vigor "durant la primera meitat del 2025", segons el mateix web.

ARXIVAT A:
Turisme Viatges i gastronomia Regne Unit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut