El Regne Unit es disculpa i diu ara que no veu "desproporcionada" l'euroordre contra Ponsatí
Ponsatí, amb el seu advocat Aamer Anwar (ACN)
Londres

El Regne Unit es disculpa i diu ara que no veu "desproporcionada" l'euroordre contra Ponsatí

Hores després d'haver enviat a Interior un document on qualificaven de "desproporcionada" l'euroordre, el Regne Unit han assenyalat que no ho és, sinó que hi falta "informació essencial"

Actualitzat

El Regne Unit ha rectificat aquest dimecres al vespre el seu posicionament sobre l'euroordre contra l'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí. Al voltant de quarts de deu del vespre han considerat que no és "desproporcionada", com apuntava hores abans en un document enviat al Ministeri de l'Interior, sinó que hi falta "informació essencial".

Des de la Moncloa s'ha dit que el Regne Unit s'havia disculpat per haver utilitzat la paraula "desproporcionada" en un segon document Sirene (Sol·licitud d'Informació Complementària a l'Entrada Nacional) a través del qual es comuniquen les ordres de detenció europees.

Segons les autoritats policials britàniques, la petició del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena "no proveeix prou detall sobre la naturalesa del delicte". També considera que hi falta "el moment i el lloc" on es va cometre el delicte. A banda, la petició "ha de mostrar una connexió clara entre el delicte i l'individu anomenat", en aquest cas Ponsatí.

 

 

Nou document del Regne Unit... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Finalment, el missatge demana disculpes pel "malentès" que hi ha hagut en primera instància.

El ministre d'Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha difós a través del seu compte de Twitter la "rectificació" britànica:

 

 

Malgrat tot, l'euroordre sol·licitada pel jutge del Suprem Pablo Llarena continua aturada, ja que el Regne Unit demana més informació a les autoritats espanyoles abans de decidir si la tramita o no.

 

 

ARXIVAT A:
Clara PonsatíSedicióProcés catalàJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut