El recompte definitiu dona l'alcaldia d'Eivissa al PSOE
El recompte ha fet canviar de color l'alcaldia d'Eivissa

El recompte definitiu canvia el guanyador de l'alcaldia d'Eivissa i la dona al PSOE

Els socialistes van denunciar que el recompte manual no coincidia amb les dades del Ministeri, que diumenge van donar la victòria al PP

Quim BalaguerActualitzat

El recompte de vots a Eivissa ha provocat un canvi de guanyador. Diumenge es va donar la victòria al PP, però qui mantindrà l'alcaldia és el socialista Rafa Ruiz.

Això després que el PSOE va denunciar que les dades del Ministeri de l'Interior no coincidien amb el recompte manual que havien fet ells. Finalment, la Junta Electoral ha donat per bona la revisió que s'ha fet avui.

 

Amb les dades definitives, el PSOE va ser la llista més votada a l'Ajuntament d'Eivissa i no el Partit Popular, com es va proclamar erròniament diumenge passat. La junta electoral ha adjudicat 1.099 vots més a la candidatura que encapçalava l'actual alcalde, Rafa Ruiz.


Ara la composició del consistori de la capital de les Pitiüses queda així: PSOE, 9 regidors; PP, 8; Unides Podem, 2, i Ciutadans, 2. El suport d'Unides Podem al PSOE garanteix a Ruiz continuar a Can Botino, la seu de l'alcaldia de la ciutat.


A més de provocar un tomb al capdavant del consistori, el nou recompte ha fet fora tres partits que inicialment havien aconseguit representació: Proposta per Eivissa, que tenia 2 regidors, i Ara Eivissa i Vox, amb un regidor cadascun.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MIlles Balears
Anar al contingut