A Barcelona, aquest any s'han recollit 20 tones de deixalles (ACN)
A Barcelona, aquest any s'han recollit 20 tones de deixalles (ACN)
Barcelona

El rastre de la revetlla: 20 tones de brossa a les platges de Barcelona

Les 60.000 persones que han celebrat la revetlla a les platges de la ciutat han deixat 20 tones de deixalles, una xifra similar a la de l'any passat

RedaccióActualitzat

La neteja de les platges és un dels rituals de la primera setmana d'estiu. L'endemà de la revetlla de Sant Joan és l'hora de fer balanç de la multitud de petits incidents causats pels petards i, sobretot, per l'incivisme.

Des de primera hora els equips de neteja dels diferents ajuntaments han recollit la brossa que ha deixat la gent a la platja. A Barcelona, aquest any s'han recollit 20 tones de deixalles, una xifra similar a la de l'any passat.

 

 

Amb les papereres no n'hi ha hagut prou i, com és habitual, bona part de les deixalles de les 60.000 persones que han celebrat la revetlla a les platges de la ciutat han quedat escampades per la sorra.

Daniel Palacios, cap del Servei de Platges de l'AMB, explica que les ampolles suposen "un gran perill" perquè es trenquen i els vidres es queden escampats per la sorra.

"Les ampolles de vidre, moltes vegades, estan trencades i es queden a la sorra. És un risc directe per a la gent que va a la platja el dia i les setmanes següents, perquè hi ha molts residus que són difícils de detectar."

La gent deixa més de la meitat d'aquestes deixalles a la sorra. i, a l'àrea metropolitana, l'any passat es van recollir 22.000 quilos de residus.

Una muntanya de brossa per conscienciar la població

Des de l'àrea metropolitana voldrien que la situació s'anés capgirant, però topa amb els hàbits de consum molt arrelats de la població. Aquest any han decidit deixar una petita part de la brossa al mig de la platja de Nova Icària amb l'objectiu de conscienciar la gent sobre la importància de cuidar el medi ambient.

 

 

El director de Neteja i Gestió de Residus de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Vázquez, reclama més implicació per part de la població a l'hora d'intentar mantenir la platja el més neta possible.

"Són plats, gots, bosses de plàstic d'un sol ús. Podem fer moltes altres maneres per no generar tants residus que si no es gestionen correctament van a parar al mar."

Deixalles al fons del mar

Però no només hi ha deixalles a la sorra. Els submarinistes que fan tasques de neteja del litoral es troben plàstics i tot tipus de deixalles, com petards o burilles al fons del mar.

El director del centre de submarinisme Vanas Dive, Oliver Sánchez, explica que "els animals poden empassar-se tot tipus de deixalles al no distingir-ho del que podria ser el seu aliment".

"Si no protegim els animals i el nostre planeta, no tenim un altre lloc on anar a viure. És l'únic planeta que tenim per viure. És el pla A, no hi pla B."

Un problema generalitzat

A banda de Barcelona, platges d'arreu del país han quedat plenes de brossa després de la revetlla de Sant Joans. És el cas de la Corunya, on aquest matí s'hi podien veure tones de deixalles escampades.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut