L'actriu atenent la premsa en una imatge recent
Compromís volia saber si és veritat que l'artista va cobrar "quantitats ingents de diners públics" (Europa Press)

El PSOE i el PP aparquen la compareixença de Bárbara Rey proposada al Senat

La mesa de la comissió d'Interior prioritzarà altres sol·licituds i deixarà al calaix la que pretenia preguntar a l'artista per la seva relació amb Joan Carles I

Redacció / Agències

La mesa de la comissió d'Interior del Senat preveu descartar la compareixença a la cambra alta de l'actriu María García García, coneguda artísticament com a Bárbara Rey.

La manera de fer-ho serà donant prioritat a altres sol·licituds d'assistència, com les del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i altres alts càrrecs del Ministeri, segons han informat fonts parlamentàries a l'agència Europa Press.

La mesa, que presideix la senadora socialista María Jesús Castro Mateos i està formada per tres senadors del PSOE i dos del PP, aconseguirà així que la sol·licitud finalment es "quedi al calaix", segons apunten les mateixes fonts.


Suposada relació amb l'emèrit

Aquest òrgan, la mesa de la comissió d'Interior, era l'encarregat de decidir si cridava a declarar al Senat l'actriu Bárbara Rey pels diners i les prebendes que va rebre després de la seva suposada relació amb el rei emèrit, Joan Carles I.

Dijous al matí es va saber que el president de la cambra alta havia remès a la mesa de la comissió d'Interior la sol·licitud del senador de Compromís Carles Mulet perquè Bárbara Rey hi comparegués.

La intenció era que l'artista aclarís "la veracitat de les informacions publicades segons les quals suposadament va rebre per part de persones del llavors CESID, o altres alts estaments de l'Estat, quantitats ingents de diners públics de fons reservats i possibles prebendes com la contractació per part d'una televisió autonòmica perquè no fes públiques les seves suposades relacions amb suposats alts càrrecs de l'Estat".


Embolic procedimental

Segons havia informat el mateix senador, la mesa del Senat havia acceptat la petició de compareixença de l'actriu, però hores més tard ha matisat que en realitat havia estat el president de la cambra qui havia enviat la sol·licitud directament a la comissió d'Interior.

El PP havia carregat contra la presidència de la cambra alta per "acceptar compareixences del 'cuore' contra el rei emèrit", però més tard -i probablement després d'haver arribat a un acord amb el PSOE per deixar la compareixença al calaix- fonts del PP han assenyalat que no faran res ni diran res més sobre aquest tema.

 

Anar al contingut