Barcelona / Madrid

El PSOE eixampla la possibilitat d'un pacte de govern ara també amb Ciutadans

Sánchez veu el mateix marge per tancar un acord tant amb la formació d'Albert Rivera com amb Podem

RedaccióActualitzat

El PSOE referma la possibilitat d'un pacte de govern també amb Ciutadans. El partit de Pedro Sánchez veu el mateix marge per tancar un acord tant amb la formació d'Albert Rivera com amb Podem. La secretària d'estudis i programes del PSOE, Meritxell Batet, insisteix que el líder socialista sí que acceptaria l'encàrrec del rei, a diferència de Mariano Rajoy, que ja ha anunciat que tornaria a declinar la proposta.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Batet ha avançat que si arriba l'escenari, els socialistes obriran converses tant amb Ciutadans com amb Podem:

"Amb Ciutadans, tot el que té a veure amb l'agenda institucional, amb el fet de poder regenerar les institucions democràtiques. I amb Podem també hi ha en aquest sentit moltes línies d'acord. També en l'àmbit social hi pot haver grans acords. En tot el que té a veure amb política europea amb Ciutadans també podem compartir molt elements..."


Per la seva banda, el líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha explicat que deixaran en mans de la seva militància entrar en un possible pacte progressista amb PSOE i Podem. En declaracions a "Els matins", Garzón diu que confia que altres partits, com Esquerra Republicana, puguin veure amb simpatia un govern d'aquestes característiques i que la gent no entendria que no s'explorés aquesta aliança d'esquerres.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut