Santiago Abascal a la concentració contra l'amnistia a Ferraz el 6 de desembre
Santiago Abascal a la concentració contra l'amnistia a Ferraz el 6 de desembre (Europa Press/A. Pérez Meca)

El PSOE denunciarà Abascal i Vox a la Fiscalia per un suposat delicte d'odi

Els socialistes denunciaran les declaracions del líder de Vox, augurant que el poble penjarà Sánchez "pels peus", així com el "setge" a les seves seus

RedaccióActualitzat

El PSOE denunciarà a la Fiscalia les declaracions de Santiago Abascal sobre Pedro Sánchez, en què augurava que el poble voldrà "penjar-lo pels peus" i que els socialistes consideren que inciten a l'odi.

Segons ha anunciat el portaveu socialista al Congrés, Patxi López, també denunciaran el "setge" a les seus del partit, com la principal, a Ferraz, per les concentracions diàries contra la llei d'amnistia. Algunes de les nits hi ha hagut presència de càrrecs del partit d'extrema dreta.

"Volem que caigui sobre Abascal i Vox tot el pes de la llei i del Codi Penal", ha afirmat López. En concret, creuen que les paraules de líder del Vox en una entrevista al diari argentí Clarín, així com els atacs a les seus socialistes, poden constituir "delictes d'odi contra el PSOE":

"Si Pedro Sánchez és un tirà a qui s'ha de penjar pels peus... Si nosaltres som els enemics d'Espanya, doncs 'a por ellos', de qualsevol manera. Tot s'hi val. I en aquest país hi ha molta gent que està esperant atacar perquè se l'està alimentant amb odi."

Segons ha detallat, la denúncia s'està acabant de preparar i previsiblement es presentarà aquest dimecres.


Abascal, "encantat" amb la denúncia

D'aquest anunci n'han parlat tant Vox com el PP abans de començar el debat de l'amnistia al Congrés.

Santiago Abascal ha instat el PSOE a denunciar-lo davant dels jutges i no pas davant de Fiscalia, perquè aquesta "depèn del president".

Abascal s'ha declarat "encantat" amb la denúncia, s'ha ratificat en les seves declaracions, i veu la denúncia com "una oportunitat" per "tornar-les a repetir punt per punt".

Des del faristol, el líder de l'extrema dreta ha retret a Feijóo que hagi condemnat la seva frase. "Això demostra que els 33 de Vox som necessaris per denunciar aquest simulacre d'oposició", ha dit, a més d'assenyalar que el cap de files del PP s'ha sumat a la "política woke de la cancel·lació" per una "expressió col·loquial".

Això malgrat que el portaveu nacional del PP, Borja Sémper, ha donat suport al president de Vox aquest dimarts des del Congrés.

ARXIVAT A:
PSOESantiago Abascal
Anar al contingut