El PSOE es manté per davant del PP, segons el CIS

El PSOE augmenta la distància sobre el PP, segons el CIS del setembre

Vox es manté en tercer lloc, Sumar encara està lluny del percentatge de vot que va treure en les eleccions generals i ERC i Junts es mantenen estables
Redacció Actualitzat
TEMA:
PSOE

El PSOE quedaria davant del PP si es fessin ara les eleccions al Congrés dels Diputats. Això és el que diu l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), publicat aquest dimecres i fet després del pacte del PSC amb Esquerra per fer Illa president i negociar un finançament singular. 

Els socialistes consoliden el seu suport electoral, amb un 33% de vot estimat, una mica per sobre del resultat que van obtenir en les generals, l'estiu de l'any passat. En canvi, el PP manté la tendència a la baixa de les últimes enquestes i es queda a més de quatre punts darrere del PSOE i del que va obtenir fa poc més d'un any.

Segons el CIS, Vox es manté en tercer lloc, amb un 13,1%, però a distància dels populars. Sumar encara està lluny del percentatge de vot que va treure en les eleccions generals, quan encara anava amb Podem. La formació morada obté tot just un 4%.

S'ha Acabat la Festa, el partit de l'influencer d'extrema dreta Alvise, es queda per sota del 3% de vot estimat. 

Esquerra i Junts mantenen el suport, amb 1,4 i 1,3% en estimació, respectivament.

 

 

Si ho comparem amb el baròmetre del CIS del juliol, el PSOE obtindria una dècima més. En canvi, el PP baixa gairebé dos punts. Vox puja un punt i es manté en tercer lloc. També puja Sumar, mentre que Podem continua a la baixa.