Marta Farrés (PSC) i Marta Morell (Podem) presenten l'acord de govern que permetrà els socialistes recuperar l'alcaldia de Sabadell

El PSC recuperarà l'alcaldia de Sabadell després d'arribar a un acord amb Podem

La socialista Marta Farrés destaca l'acord amb l'única regidora de Podem per fer "un pacte progressista i no independentista" a Sabadell
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

La socialista Marta Farrés serà la nova alcaldessa de Sabadell. El PSC i els comuns de Sabadell han arribat a un acord que ho farà possible. D'aquesta manera, els socialistes recuperen l'alcaldia de la cocapital vallesana, que havia governat el PSC fins al 2015.

Podem s'havia convertit en la força decisiva a Sabadell i, finalment, ha optat per desarticular un possible govern alternatiu encapçalat per Juli Fernàndez, d'Esquerra Republicana, juntament amb la Crida i Junts per Sabadell.

Aquest migdia, la cap de llista del PSC a Sabadell, Marta Farrés, i la cap de llista de Podem, Marta Morell, han presentat l'acord d'investidura entre les dues formacions. Un acord de govern que han anomenat "Pacte per la concòrdia", en referència al barri de procedència de totes dues polítiques:

"Anunciem un acord de govern entre el PSC i Podem per un Sabadell feminista i de progrés. La Marta Morell i jo mateixa som del barri de la Concòrdia i hem volgut destacar aquest doble significat."

"Aquest és un moment clau per a la ciutat. Per fer un pacte progressista i no independentista a Sabadell."

El PSC va ser el partit més votat el 26 de maig a Sabadell. Va aconseguir el 29,86% dels vots i un total de 10 regidors, i es va situar a més de 10.000 vots de diferència de la segona força, Esquerra Republicana. Crida per Sabadell, Ciutadans i Junts per Catalunya van aconseguir tres regidors cadascun i Podem, un altre.

A les 12 del migdia, les dues formacions, PSC i Podem, han fet l'anunci formal per explicar els termes de l'acord.

Els últims quatre anys a Sabadell s'han repartit l'alcaldia ERC i Crida per Sabadell, una formació que integren la CUP i Entesa per Sabadell.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut