Sondeig

El PSC es reforçaria a tot Catalunya i acumularia el 45,7% dels vots

El sondeig d'Ipsos encarregat per TV3 i Catalunya Ràdio apunta una victòria aclaparadora del PSC, amb el 45,7% dels vots. CiU seria la segona força amb el 20,9%, seguida del PP amb el 16,3%. La resta de formacions perden suport. En escons, el PSC n'obtindira entre 24 i 27 (ara en té 21). El PP també creix, amb un o dos diputats catalans més. Convergència i Unió es mantindria al voltant dels 10 que té actualment, ja que segons el sondeig hauria obtingut entre 9 i 11 diputats. ERC fa una forta davallada i perd entre 4 i 5 diputats, i ICV-EUiA perd un diputat i es quedaria amb l'escó que ocupa Joan Herrera.

Actualitzat
Catalunya torna a ser determinant en la suposada victòria dels socialistes a les eleccions generals d'aquest 9 de març que apunta el sondeig d'Ipsos per TV3 i Catalunya Ràdio. El PSC hauria contribuït al sac del PSOE aportant-hi entre 24 i 27 diputats (fins ara n'hi tenia 21). És la força que creix més a Catalunya, seguida del Partit Popular, que sumaria entre 1 i 2 escons més situant-se a un màxim de 8. Convergència i Unió manté l'electorat del 2004 i, ara per ara, a l'hora de traduir-ho en escons, la federació nacionalista balla entre els 9 i els 11.

A la banda dels que hi perden se situa, en primer lloc, Esquerra Republicana de Catalunya, que podria perdre la meitat dels suports. Això vol dir que passaria dels 8 diputats que té actualment als 3 o 4, i perdre el grup propi. ICV-EUiA tenia 2 diputats però el sondeig apunta que n'hauria perdut un. Ciutadans no obtindria cap escó per al Congrés en aquests comicis.

Barcelona


Per demarcacions, el PSC s'imposa a Barcelona, que és on obté més diputats en el còmput de tot Catalunya i n'arreplega entre 16 i 17 (14, el 2004). CiU se situaria entre 6 i 7 diputats per Barcelona (en tenia 6). El PP n'aconseguiria entre 5 i 6 (en tenia 5), Esquerra en perd 2 dels 4 que havia obtingut el 2004, i ICV obté un diputat (en tenia 2).

Tarragona

També el PSC guanya en aquesta demarcació i obté entre 3 i 4 diputats (en tenia 3). Convergència i Unió en podria guanyar un i aconseguir un total de 2 diputats. El PP manté el diputat que tenia i Esquerra es debat, segons el sondeig, entre mantenir l'únic diputat que va aconseguir el 2004 o perdre'l. ICV-EUiA no obté representació.

Girona


Els socialistes podrien guanyar un escó i sumar-ne un total de 3 en aquesta demarcació. CiU podria perdre'n un dels 2 que tenia. Esquerra en perdria un dels 2, i el Partit Popular, en podria guanyar un o quedar-se sense representació, com fins ara.

Lleida


Igual que a Tarragona, el PSC podria sumar un diputat i sumar-ne 3 en total. CiU mantindria l'escó que ja va aconseguir el 2004. El PP en podria guanyar un i obtenir representació, i ERC podria perdre l'escó que ara hi té.
Anar al contingut