Alexei Navalny, en el moment que es dictava sentència (Reuters)
Aleksei Navalni en el moment que es dictava sentència (Reuters)
Moscou

El principal líder opositor rus, condemnat per malversació i inhabilitat

El bloguer Aleksei Navalni no podrà concórrer com a candidat independent a les eleccions presidencials de l'any que ve

RedaccióActualitzat
La justícia russa ha declarat culpable de malversació el principal líder opositor del president Vladímir Putin, el bloguer Aleksei Navalni. La sentència d'un jutge de la ciutat de Kirov, que encara ha de dictaminar la pena, és clau perquè l'opositor queda inhabilitat per concórrer com a candidat independent a les eleccions presidencials de l'any que ve.

El controvertit cas pel qual se l'ha jutjat es remunta al 2009, quan Navalni suposadament hauria robat carregaments de fusta quan era conseller d'un governador regional. El bloguer, famós pel seu carisma i per les seves denúncies de corrupció dels polítics russos, ja va ser jutjat pel mateix cas, però el Tribunal Suprem va ordenar la celebració d'un nou judici.

Els advocats de Navalni consideren el judici una farsa orquestrada pel president Putin per neutralitzar el seu principal rival. Aquesta setmana, el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar Rússia a indemnitzar amb 60.000 euros a Navalni per haver-lo sotmès a procediments judicials injustos i a "privacions arbitràries de llibertat" les set vegades que ha estat detingut.
Anar al contingut