El preu del lloguer ja s'enfila un 7% de mitjana a Catalunya: consulta on puja més

Comparant el segon trimestre d'aquest any i el del passat, els lloguers a Barcelona ciutat s'han encarit un 10% i freguen els mil euros mensuals

RedaccióActualitzat

Amb una inflació de dos dígits, al mercat del lloguer també es veu com els preus no paren de pujar des de l'any passat i s'acosten ja als màxims prepandèmia.

El segon trimestre, la mitjana va pujar un 6,6% a Catalunya, comparat amb el mateix trimestre de l'any passat. Igualment, entre abril i juny, l'augment en un any supera el 10% en el cas de Barcelona ciutat i ja frega els mil euros, segons el Servei d'Estudis i Documentació d'Habitatge, a partir de les fiances de lloguer dipositades a l'Incasòl.

En aquest mapa es pot consultar el preu mitjà del lloguer per municipis i la variació en un any, tenint en compte que només es publiquen les xifres dels municipis amb més de 5 contractes registrats en aquest període.


A la primera meitat de l'any, s'han firmat 75.868 contractes de lloguer a Catalunya, un 11,2% menys que un any enrere. A la ciutat de Barcelona, amb 23.670 contractes nous, el descens encara ha estat més pronunciat en el mateix període, del 17 per cent.

La tendència a la baixa del nombre de contractes va en sentit contrari als preus del lloguer, a l'alça.

 

Els lloguers no han pujat igual a tot Barcelona. Amb les últimes dades oficials, a Ciutat Vella és on l'augment ha estat més alt, d'un 15 per cent respecte al segon trimestre de l'any passat, fins arribar als 966 euros de mitjana.

Però el districte amb els lloguers més cars és Sarrià-Sant Gervasi, amb 1.362 euros mensuals de mitjana, un augment del 10% en un any.


 

Tendència a l'alça

Des de les immobiliàries, confirmen la tendència a l'alça dels lloguers, que s'atribueix, sobretot, a la falta d'oferta

En els pròxims mesos, a més, hi pot haver també un augment de la demanda, amb moltes famílies que no podran accedir a un pis de compra i optaran pel lloguer. 

Entre els que tenen un pis en propietat, moltes persones ja veuen com s'encareix la quota de les hipoteques, amb l'escalada de l'euríbor, i la pujada de tipus fa que les famílies que tenien ganes de comprar un habitatge ara s'ho repesin.

Com diu Anaïs García, del portal immobiliari Fotocasa, "amb més demanda, no pensem que els pisos vagin a la baixa".
 

 

ARXIVAT A:
Habitatge
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut