Quim Torra a la sala de premsa de la Generalitat, el 15 d'octubre (Reuters/Albert Gea)

El president Torra nega cap relació amb els detinguts en l'operació Judes

Comunicat de l'Oficina del President de la Generalitat arran de l'aixecament del secret de sumari de la investigació instruïda per l'Audiència Nacional
Juli Rodés Almer Actualitzat
TEMA:
Operació Judes

El president de la Generalitat, Quim Torra, nega tenir cap relació amb els detinguts en l'operació Judes, instruïda per l'Audiència Nacional, i treu tota credibilitat a les informacions sobre el sumari que han transcendit aquest dimecres.

La declaració de Torra ha arribat en forma de comunicat de l'Oficina del President, l'endemà que s'han sabut detalls del sumari de l'operació Judes, per la qual hi ha set persones empresonades preventivament.

En concret, s'ha sabut que, segons l'informe de la Guàrdia Civil, els detinguts haurien tingut contacte amb Quim Torra i amb Carles Puigdemont.

Els investigadors de la Guàrdia Civil asseguren també que els CDR tenien pensat tancar-se al Parlament durant una setmana, i que Torra hi participaria, en aquesta tancada.

Informacions sobre el sumari filtrades quan encara estava sota secret també vinculaven Anna Puigdemont, germana de l'expresident, amb els detinguts, cosa que ella ja va desmentir aleshores.

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, a la galeria gòtica, el 14 d'octubre (Reuters/Rafael Marchante)

 

En el mateix comunicat, Torra demana que "s'aclareixi sota quines condicions s'han produït les declaracions dels detinguts" i també "exigeix que es preservi el seu dret de defensa".

Ordenada per l'Audiència Nacional, l'operació Judes es va posar en marxa el 23 de setembre al Vallès Occidental, el Vallès Oriental i Osona. S'hi van fer nou detencions, però dos dels detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.

Inicialment, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va acusar els nou detinguts dels delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius. Més tard va demanar l'ingrés a presó de set detinguts.

La notícia d'aquesta ordre de presó va alterar el ple del Parlament del 26 de setembre: primer la CUP el va abandonar i després el president de la cambra, Roger Torrent, va expulsar el diputat Carlos Carrizosa, de Ciutadans.

 

Comunicat del president Torra by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Operació Judes
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut