Madrid

El PP titlla de "pedaç" els 420 euros per als aturats sense ingressos

L'aprovació en Consell de Ministres dels ajuts de 420 euros a les persones en atur que s'hagin quedat sense ingressos, ha tingut les primeres reaccions. El Partit Popular s'ha mostrat disposat a donar suport a aquests subsidis tot i que creu que només són "un nou pedaç" de la política econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero. Els populars han instat l'executiu a posar en marxa mesures que afavoreixin la creació del llocs de treball, per evitar així aprovar aquest tipus de subsidis.

Actualitzat
El coordinador d'Economia del PP, Cristóbal Montoro, considera la quantitat de 420 euros insuficient: "Són 14 euros al dia. Amb aquests diners, no viu una família a Espanya."

Montoro ha assegurat que aquesta mesura "no serà eficaç per resoldre" la crisi. A més, ha titllat d'"espectacle" la reunió d'urgència de l'executiu en què s'han adoptat aquestes i altres iniciatives "perquè només es vol donar la sensació a la societat que treballa davant dels problemes econòmics".

Sobre la caiguda de l'IPC per cinquè mes consecutiu, el PP li ha tret importància. El responsable d'Economia ha ressaltat que "és preocupant que els preus caiguin, perquè indica que el consum també ho fa, de la mateixa manera que la producció". Montoro ha alertat que això pot portar el tancament de petites i mitjanes empreses, i complicar la situació de milers d'autònoms.
Anar al contingut