El PP tanca files amb Aznar i impulsarà "un gran acte a Madrid" contra una amnistia

L'endemà de les declaracions d'Aznar, el Partit Popular assumeix la proposta de l'expresident de convocar una rebel·lió contra una eventual llei d'amnistia

RedaccióActualitzat

El PP tanca files amb José María Aznar i la seva crida a plantar cara a una eventual llei d'amnistia. "Cal tornar a cridar 'Ja n'hi ha prou!'", deia l'expresident, ressuscitant el lema "Basta ya", el moviment ciutadà que a finals dels anys 90 va reclamar la fi d'ETA.

"Espanya acumula energia cívica, institucionalitat i massa crítica nacional per impedir que aquest projecte de desconstrucció constitucional i de dissolució nacional es materialitzi", continuava. I aquest és exactament el text del tuit que ha fet aquest dimecres Isabel Díaz Ayuso, que també ha anunciat que assistirà a la manifestació que Societat Civil Catalana ha convocat a l'octubre a Barcelona amb el lema "No en nom meu. Ni amnistia ni autodeterminació".

La de Barcelona no és l'única mobilització prevista. "No només utilitzarem instruments polítics, sinó també instruments de mobilització social, perquè la societat ho demana", ha afirmat la secretària general del PP, Cuca Gamarra, abans d'anunciar que la seva formació impulsarà "un gran acte" a Madrid abans del debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo.

En una entrevista a Antena 3, Gamarra ha defensat poder cridar a manifestar-se i ha acusat el govern espanyol de "tergiversar" les paraules d'Aznar per crear una "cortina de fum" i desviar l'atenció de les negociacions del PSOE amb un "pròfug de la justícia" com Puigdemont.

Es referia a les declaracions --que vol que retiri-- de la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Rodríguez, que va afirmar que les paraules d'Aznar "s'assemblen més a comportaments antidemocràtics i colpistes que als propis d'un expresident".

Cuca Gamarra i Alberto Núñez Feijóo al Congrés caminant, el 5 de setembre
El PP prepara un "gran acte" a Madrid (Europa Press/Eduardo Parra)

En aquesta línia, aquest dimecres, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha retret al PP la seva estratègia "d'enfrontar una part del país contra una altra". "Volen incendiar Catalunya i, de pas, incendiar la resta del país", ha dit al Congrés davant el seu grup parlamentari.

La crida dels populars a una mobilització de la ciutadania arriba dos anys després de la manifestació que es va fer a Colón en contra dels indults i quatre anys després de la protesta que va reunir Casado, Abascal i Rivera en contra de situar un relator a la taula de diàleg entre els governs espanyol i català, una figura, la del relator, que no va arribar a concretar-se i que ara podria tornar a tenir un paper a les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez.

 

ARXIVAT A:
PPInvestiduraJosé María AznarAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut