El PP s'alinea amb Vox i també demana desplegar l'exèrcit per frenar l'arribada de migrants per mar

El govern espanyol i el PSOE hi carreguen en contra durament i exigeixen una rectificació

RedaccióActualitzat

El Partit Popular (PP) s'alinea amb l'extrema dreta de Vox i demana desplegar l'exèrcit al mar per impedir l'arribada de cayucos amb persones migrants a les illes Canàries. 

El portaveu dels populars al Congrés, Miguel Tellado, ha fet la petició aquest dijous, l'endemà que Feijóo reclamés l'ajuda de la Unió Europea per controlar la immigració.

"El govern pot disposar de les forces armades per defensar les nostres fronteres i desplegar una sèrie d'embarcacions que impedeixin que aquests cayucos, que posen en risc la vida de les persones que van en elles, surtin al mar i finalment arribin al nostre país."

Fer intervenir l'exèrcit per frenar l'onada migratòria a les Canàries és una proposta que Vox duia al programa electoral i, per això, el seu líder, Santiago Abascal, ha acusat el PP d'"estafar" els seus votants en assumir els seus plantejaments.


Patxi López (PSOE): "El següent què és: bombardejar-los?"

El govern espanyol i el PSOE han carregat durament contra la proposta dels populars, que consideren una barbaritat i per la qual exigeixen una rectificació. El més contundent ha estat el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López.

"Em sembla tremenda la derivada que està agafant el PP a costa de tenir Vox com a soci. Això de posar l'Armada per impedir que arribin els cayucos... el següent què és: bombardejar-los?"

Per la seva banda, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha subratllat que la funció de les forces armades és defensar "la pau, la llibertat i la seguretat d'Espanya, que no és el cas, i que sens dubte tingui un comportament molt més humanitari". 

També el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha desqualificat la proposta dels populars, que veu una "irresponsabilitat màxima". La ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, ha criticat la "deriva ultra" del PP. 

Els socialistes han instat el PP a parlar amb els presidents autonòmics perquè acceptin la "quota de solidaritat que els correspon" amb els menors no acompanyats que arriben a les Canàries. Una qüestió que està sent motiu de disputa entre comunitats.

Qui també ha criticat la proposta dels populars ha estat el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha afirmat que la dreta espanyola "imita" l'extrema dreta en lloc de "combatre-la".

El PP proposa desplegar vaixells de l'armada espanyola per interceptar pasteres (Europa Press)

Gairebé 20.000 migrants arribats a les Canàries des del gener

Les illes Canàries han rebut 19.257 persones migrants per mar entre els mesos de gener i juny, segons les dades del Ministeri de l'Interior. Això suposa més del doble que en el mateix període de l'any passat, quan n'havien arribat 7.213. 

Segons l'ONG Caminando Fronteras, fins al maig havien mort unes 5.000 persones quan intentaven arribar a les costes espanyoles. La majoria ho havien intentat per la ruta canària, la més mortífera de totes. 

Les persones migrants que opten per la ruta canària provenen sobretot de Mauritània i busquen asil.

 

ARXIVAT A:
MigracionsPPGovern espanyol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut